Index Vakbarát Hírportál

Erre senki sem számított: érkezik a téli kánikula

2024. február 27., kedd 06:14

Tovább folytatódik a februári tavasz, és az előrejelzések szerint akár 26 éves melegrekord is megdőlhet a délkeleti országrészben. Nyugaton borongósabb, keleten naposabb idő várható, de a melegfront mindenhol fejfájást, migrént, dekoncentrációt és fáradékonyságot okozhat.

A Dunántúlon és középen jellemzően erősen felhős idő valószínű, itt inkább csak kevés szűrt napsütés lehet. Ugyanakkor a Tisza mentén és a Tiszántúlon fátyolfelhős, napos idő valószínű. Legfeljebb a Nyugat-Dunántúlon van esély egy-egy futó záporra. A déli, délkeleti szél megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 15 és 21 fok között alakul. Olyan meleg lesz, hogy akár egy több évtizedes melegrekord is megdőlhet.

A HungoMet szerint a kritériumokat elérő veszélyes időjárási jelenség nem valószínű.

Az Időkép szerint front nem érkezik kedden, de az érzékenyek körében az enyhülés melegfronti panaszokat okozhat. Fejfájás, migrén, fáradékonyság, dekoncentráltság, bágyadtság, vérnyomás-ingadozás és keringési panaszok egyaránt előfordulhatnak.

Felerősödhetnek a gyulladásos jellegű panaszok. A szelesebb tájakon élők körében tovább fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság jelentkezhet.

A naposabb időszakok jó hatással lehetnek hangulatunkra, közérzetünkre. Reggel a hidegebb, illetve a párás, ködös tájakon élők körében átmenetileg a kopásos jellegű panaszok felerősödhetnek.

Arról, hogy milyen időjárás várható a héten, ebben a cikkünkben írtunk bővebben.

Időjárás-előrejelzésünk folyamatosan frissül, ha további részletekre kíváncsi (helyi adatok, orvosmeteorológia, közlekedésmeteorológia, pollenjelentés stb.), kattintson ide: https://index.hu/idojaras

Rovatok