Index Vakbarát Hírportál

Kukával ütötték egymást egy vidéki tömegverekedésben

2024. február 27., kedd 11:47

Egy nyergesújfalui italozás után verekedett össze öt férfi 2022 májusában, amiről egy biztonsági kamerás felvételt is megosztottak. Az elkövetők ellen az Esztergomi Járási Ügyészség emelt vádat.

A vádirat szerint három férfi 2022. május 2-án ugyanazon a nyergesújfalui szórakozóhelyen volt, ahol egy születésnapot ünneplő testvérpár is italozott. Az egyik ünneplő férfi belekötött a vendégekbe, veréssel fenyegetőzött és hangoskodott – írja a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség.

A férfit a testvére próbálta visszafogni, majd együtt a szórakozóhely teraszára mentek, ahol szóváltás közben lökdösték egymást. Amint a testvérek a teraszra mentek, az egyik vendég a szórakozóhely ajtaját bezárta, mert a fenyegető férfi magatartása riadalmat keltett.

A közlemény szerint miután a testvérekben tudatosult, hogy nem jutnak vissza az épületbe, az egyikük üres sörösüveget dobott az ajtónak, majd mindketten elindultak a szórakozóhelyről. A három másik férfi a testvéreket követni kezdte, hogy számonkérjék őket.

Három elkövetőt garázdaság bűntettével vádolnak

Amikor utolérték a testvéreket, az egyik elkövető felkapta az utcán lévő kukát, és azzal a felé megindult férfi fejére csapott. A három férfi közül egy másik belerúgott a felé indult férfiba. Eközben az egyik garázda elkövető a testvérpár másik tagjába rúgott bele, aki egy fémkukát hajított a velük szemben álló társaság egyik tagja felé. A dobás egy drogéria üvegét érte el, amelyben több mint 142 ezer forint kárt okozott.

Az ügyészség a három elkövetőt garázdaság bűntettével, egy elkövetőt garázdaság vétségével, valamint az egyik garázda férfit rongálás vétségével is vádolja. A három vádlottal szemben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetés, míg a két vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabására tettek indítványt.

A verekedésről egy biztonsági kamerás felvételt is megosztottak.

Rovatok