Index Vakbarát Hírportál

Donáth Anna ombudsmani vizsgálatot kezdeményez a gyermekvédelmi rendszer működéséről

2024. február 28., szerda 08:53

Donáth Anna, a Momentum elnöke közösségi oldalán számolt be arról szerdán, hogy ombudsmani vizsgálatot kezdeményez a gyermekvédelmi rendszer átvilágítása érdekében.

Donáth Anna azért kezdeményez ombudsmani vizsgálatot, mert „Bicske és a kegyelmi botrány után egy egész ország szembesült azzal, milyen súlyos állapotok uralkodnak a magyar gyermekotthonokban”.

Miközben a miniszterelnök felelősséget hárít, a propaganda azt üvölti adófizetői milliárdokból, hogy soha még kormány nem volt ennyire család- és gyermekbarát. Nézzünk akkor a dolgok mélyére, derüljön ki végre az igazság!

– írta a politikus a bejegyzésében

Úgy véli, ha valóban minden tőlük telhetőt megtettek, hogy az elmúlt 14 évben Magyarország legyen a gyermekvédelem bástyája, akkor egy ilyen vizsgálat elől sem futamodnak meg.

Hozzátette: az összes intézményt át kell világítani, mert „tiszta képet kell kapnunk arról, hogy mi történik a falakon belül, a kormányzati propaganda valóságán túl”.

Derüljön ki, hogy pontosan milyen körülmények között élnek a »gyermekbarát« kormány alatt állami gondozásban élő gyermekek. Vállaljanak valódi felelősséget a gyermekotthonok állapotáért. Valljon színt a miniszterelnök, hogy mit is tettek a gyermekvédelemért

– fogalmazott a Momentum elnöke. 

Rovatok