Index Vakbarát Hírportál

Az Integritás Hatóság beidézte Magyar Pétert

2024. február 28., szerda 12:45

Magyar Pétert beidézte szerdára az Integritás Hatóság, bár azt még ő maga sem tudja, hogy pontosan milyen ügyben és milyen céllal.

Mint megírtuk, Magyar Péter, Varga Judit egykori igazságügyi miniszter volt férje kedd reggel ismét interjút adott, amelyben többek között beszélt a válásáról és a Fideszen belüli tapasztalatairól is.

Magyar Péter ezt követően a közösségi oldalán arról számolt be, hogy az interjúiban elhangzottak miatt szerdára beidézte őt az Integritás Hatóság.

Ez az a szervezet, amelynek a létrehozását a gonosz Brüsszel az uniós pénzek kifizetéséhez feltételül szabta. Hogy milyen ügyben és milyen céllal idéztek, nem tudom, de bízom benne, hogy az újonnan felállt hatóság érdemi munkát tud végezni. Hogy lenne mit vizsgálni, az a napnál is világosabb

– írta.

A legfrissebb interjú miatt Tényi István volt fideszes politikus is a tettek mezejére lépett: ő tiltott adatszerzés bűntett gyanúja miatt, ismeretlen elkövető ellen tett bejelentést a Nemzeti Nyomozó Irodánál Magyar Péter kijelentései után.

Feljelentések sorozata

Tényi már korábban is a rendőrséghez fordult. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) megerősítette, hogy Magyar Péter ügyében több bűncselekmény miatt is nyomoznak. A jogász a feljelentésre reagálva úgy fogalmazott, hogy a nyomozással egy újabb kör indult, amellyel az ellehetetlenítését célozzák.

Magyar Péter partizános interjúja után a Demokratikus Koalíció jelezte, hogy feljelentést tesz a „kommunikációs túlárazások” miatt, amelyekről a Diákhitel Központtal kapcsolatban beszélt. 

Vona Gábor pártja, a Második Reformkor elnöksége szintén feljelentést helyezett kilátásba az ügyben, valamint az Integritás Hatósághoz fordultak. Dúró Dóra, a Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselője pedig arról számolt be, hogy pártja vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi Magyar Péter kijelentéseivel kapcsolatban.

Rovatok