Index Vakbarát Hírportál

Letartóztatták a nőismerősét túszul ejtő erzsébetvárosi férfit

2024. február 29., csütörtök 14:47

Az ügyészség a szökés, elrejtőzés, a bizonyítás megnehezítése és a bűnismétlés veszélyére hivatkozva letartóztatta azt a budapesti férfit, akihez fegyveres túszejtés miatt vonult ki a TEK vasárnap. A férfi a gyanú szerint fogva tartotta egy nőismerősét, és gázpisztollyal fenyegetőzött.

Letartóztatták azt a budapesti férfit, aki VII. kerületi lakásában vasárnap kábítószer hatása alatt túszul ejtette nőismerősét – közölte a Fővárosi Törvényszék csütörtökön az MTI-vel.

Ahogyan arról beszámoltunk, fegyveres túszejtés miatt vonult ki a TEK egy budapesti lakáshoz vasárnap, mert a megalapozott gyanú szerint N. Csaba február 25-én 18 és 23 óra között erzsébetvárosi lakásában, kábítószer hatása alatt fogva tartotta egy látogatóba érkező ismerősét. A férfi előbb két nőismerősével beszélgetett a lakásában, majd miután egyikük távozott, a gyanúsított bezárta a lakás ajtaját, elvette a nő telefonját, majd a nőt gázpisztollyal fenyegette, a levegőbe lőtt.  Ezt követően videótelefonon felhívta a nő édesanyját, akinek szintén azt mondta, hogy combon lövi a lányát. Több alkalommal a 112-es segélyhívó számot is tárcsázta, és követeléseket fogalmazott meg.

A Budai Központi Kerületi Bíróság egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását, akit terrorcselekmény elkövetésével, fenyegetés bűntettével és más bűncselekménnyel gyanúsítanak.

Az ügyészség a szökés, elrejtőzés, a bizonyítás megnehezítése és a bűnismétlés veszélyére hivatkozva indítványozta a gyanúsított letartóztatását. Az adatok szerint a férfi évek óta rendszeres kábítószerfogyasztó, bejelentett munkahellyel, rendszeres legális jövedelemmel nem rendelkezik.

Rovatok