Index Vakbarát Hírportál

A Wizz Air menti meg a Ryanair Jordániában rekedt utasait

2024. március 8., péntek 15:28

A Wizz Air légitársaság pénteken közölte, hogy a Ryanair miatt Jordániában ragadt utasoknak kínál kedvezményes átfoglalási lehetőséget. A mentesítő jegyek 12 390 forintért kaphatók.

A Wizz Air bejelentette, hogy miután egyik legfőbb ultradiszkont-versenytársa, a Ryanair törölte járatait Ammánba, az ott ragadt utasoknak

kedvezményes átfoglalást biztosít Jordánia és Magyarország közti járataira.

A légitársaság ezzel kíván az utazóközönség mellé állni, és jelzi elkötelezettségét az európai és közel-keleti utasok iránt – áll a cég közleményében.

Mint írják, az utasoknak április 30-ig van lehetőségük mentesítő jegyet vásárolni az Ammánból induló és érkező járatok valamelyikére. A vállalat lehetőséget biztosít arra, hogy az utasok törölt járatához képest három nappal korábban vagy később különleges árazású jegyet váltsanak a Wizz Air járataira.

A mentesítő jegyek 12 390 forintért kaphatók,

az utasok pedig a Wizz Air külön erre a célra létrehozott weboldalán foglalhatnak a versenytársnál korábban kapott, hat karakterből álló foglalási kód megadásával. Hozzátették: A Wizz Air ezzel a lehetőséggel ismételten megerősíti pozícióját a jordániai piacon, amelyen 2013-ban landolt a légitársaság első járata. A vállalat Jordániából öt országba, hét útvonalon kínál megfizethető utazást.

A Wizz Air ismét készen áll arra, hogy az utolsó pillanatban megfizethető utazást kínáljon azoknak, akiknek tervei meghiúsultak. Jordánia fontos úti cél az Európából érkező utasközönség számára. Szeretnénk segítséget biztosítani az egyik főbb versenytársunk legutóbbi járattörlése által érintettek számára, hogy ebben a forgalmas időszakban se kelljen lemondaniuk utazásukról

– mondta Pál János, a Wizz Air bevételi igazgatója.

Wizz Air vs. Ryanair

Amint arról beszámoltunk, az utóbbi időben egymásnak feszült a Wizz Air és a Ryanair. Legutóbb Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója egy interjúban közölte, hogy szerinte Michael O’Learynek, a Ryanair vezérigazgatójának mást tanítottak matematikából, mint neki. 

Az interjúban Váradi a Wizz Air domináns szerepét is hangsúlyozta a magyar piacon, amely 38 százalékos részesedéssel bír, szemben a Ryanair 26 százalékos részesedésével. Ezzel cáfolta Michael O’Leary állítását, miszerint a Wizz Air vesztésre áll a magyar piacon.

Korábban a Ryanair-vezér szúrt oda a Wizz Airnek egy a budapesti sajtótájékoztatón. Kijelentette, hogy az új útvonalakkal a Ryanair 2024-ben lekörözi a versenytársát, és Magyarország legnagyobb légitársasága lesz.

O'Leary ráadásul azt is hozzátette, hogy a magyarországi székhelyű Wizz Air magasabb költségekkel üzemel, útvonalakat szüntet meg Budapesten, Airbusokat tart a földön, és olyan új piacokat próbál találni, ahol nincs jelen a Ryanair.

Még tavaly októberben arról is írtunk, hogy versengésbe kezdett a Ryanair és a Wizz Air, ugyanis mindkét légitársaság terjeszkedni szeretne Közép- és Kelet-Európában. A Wizz Air 2038-ig legalább kétszer annyi repülőgépet kíván üzemeltetni a régióban, a Ryanair pedig 10 éven belül megduplázná utasainak számát ugyanitt.

Rovatok