Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktornak annyira kell az új főtanácsadó, hogy még a szabályt is módosították

2024. március 13., szerda 09:39

A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságának elnöke meghatározott esetben 60 napnál rövidebb lemondási időt is meghatározhat. Ezzel a döntéssel készíthetik elő a nemzetbiztonsági főtanácsadó kinevezését.

„A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága elnöke a Tv. 9. § (3) bekezdése szerinti nyilatkozatában 60 napnál rövidebb lemondási időt is meghatározhat, ha a lemondás a kormányzati igazgatásról szóló 2018. évi CXXV. törvény 3. § (3) bekezdése szerinti tisztség betöltésére tekintettel történik. Ebben az esetben a Hatóság elnökének megbízatása a Hatóság elnökének nyilatkozatában meghatározott napon szűnik meg” – olvasható a Magyar Közlönyben a közszolgálati jogviszonyt érintő egyes veszélyhelyzeti szabályokat érintő kormányrendelet.

Kedden arról számoltunk be, hogy lapunk információi szerint Orbán Viktor miniszterelnök Biró Marcellt nevezi ki nemzetbiztonsági főtanácsadójának.

A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságának elnöke csütörtöktől töltheti be a tisztséget, egyik fő feladata az lesz, hogy segítségével Magyarország képes legyen a háborús kihívásokat hatékonyan kezelni.

Biró Marcell 2010-től több pozíciót is betöltött, 2018-tól a miniszterelnök mellett dolgozott közigazgatási államtitkárként, majd tanácsadója is volt. 2021 óta a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságának elnöke. A nemzetbiztonsági főtanácsadó feladatairól itt írtunk részletesen.

Rovatok