Index Vakbarát Hírportál

Sokakat érintő bejelentést tett a BKK

2024. március 15., péntek 06:26

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közölte, hogy a BudapestGo alkalmazásban március 15-étől ideiglenesen nem lesznek elérhetőek sem menetrendi adatok, sem útvonaltervezés a MÁV egyes vonataira.

Március 1-jétől a kölcsönös bérletelfogadás eredményeként a Budapest-bérletek érvényessége már a helyjegyköteles IC-járatok 2. kocsiosztályára is kiterjed, beleértve a MÁV–START által meghirdetett nemzetközi vonatokat is, így gyakorlatilag minden Budapesten megálló vonatot használhatnak a Budapest-bérlettel rendelkezők felár fizetése nélkül a közigazgatási határon belül.

Ezekkel a járatokkal még több vonat adata került a BudapestGO appba, és a jövőben az is várható, hogy az alkalmazásban a Budapestet érintő valamennyi vonat a teljes szakaszon megjelenik majd, és nemcsak az agglomerációból, hanem az ország távolabbi pontjából is tervezhetőek lesznek az utazások Budapestre vagy Budapestről, ha vonattal közlekednénk.

Most azonban a BKK közölte, hogy fejlesztés miatt

március 15-étől ideiglenesen Budapesten kívül, az agglomerációból a MÁV vonataira nem érhető el sem az útvonaltervezés, sem a menetrendi adatok.

Budapesten belül ugyanakkor továbbra is zavartalanul megtervezhetőek az utazások a MÁV vonataival, valamint a 300–899 közötti járatszámú regionális Volánbuszokkal.

A fejlesztés várhatóan néhány hétig tart.

Változik a közlekedés a nemzeti ünnep miatt

A március 15-i, nemzeti ünnep napján és a hosszú hétvégén jóval nagyobb utasforgalom várható, valamint ünnepnapi és hétvégi közlekedési rend lép érvénybe, ezért a MÁV és a Volánbusz arra kéri utasait, hogy tájékozódjanak a menetrendekről az utazásuk előtt.

A fővárosban pedig a március 15-i rendezvények miatt több villamos-, busz- és trolijárat is módosított útvonalon közlekedik pénteken.

Rovatok