Index Vakbarát Hírportál

A Magyar Nemzet szerint a miniszterelnök-jelöltről is megegyezett több ellenzéki párt, de cáfolnak

2024. március 21., csütörtök 10:59

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy három ellenzéki párt között megállapodás született a közös listás indulásról és Dobrev Klára 2026-os miniszterelnök-jelöltségéről is. Az MSZP közölte, hogy nincs ilyen megállapodás.

A lap információi szerint a DK, az MSZP és a Párbeszéd megegyezett, hogy Budapesten és az európai parlamenti választásokon is közös listán indulnak idén júniusban, Karácsony Gergely főpolgármester-jelöltsége mellett.

Úgy tudják, hogy ez a megegyezés a 2026-os országgyűlési választásokra is érvényes, Dobrev Klára közös miniszterelnök-jelöltségével, előválasztások nélkül.

Azonban a pártok a cikk megjelenése után arról írtak, hogy nem született ilyen megállapodás.

Ma reggel megjelent a Magyar Nemzetben egy hír, miszerint a DK, az MSZP és a Párbeszéd – Zöldek megegyezett a közös listán indulásról, ami megállapodás a 2026-os választásokra is érvényes lenne. Ilyen megállapodás nincs, amennyiben az MSZP-nek a választásokkal kapcsolatban közlendője lesz, akkor azt kommunikálni fogja a sajtó felé

– közölte erre reagálva az MSZP. Lapunk kérdésére a Demokratikus Koalíció is megerősítette: nem született ilyen megállapodás.

Rovatok