Index Vakbarát Hírportál

Két büntetést is kapott a TV2 a médiahatóságtól

2024. március 21., csütörtök 12:44

A TV2 két műsorszáma is büntetést kapott a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsától – közölte az NMHH kommunikációs igazgatója csütörtökön az MTI-vel.

Az NMHH megállapította, hogy a 2023. november 26-án délelőtt 10 órától sugárzott Fald fel! (4. évad, 29. rész) című műsor egyik részletében olyan sokáig volt látható a támogató terméke, hogy az reklámriportnak minősül. Ezért a Médiatanács a médiaszolgáltatót 500 ezer forint bírsággal sújtotta.

A másik büntetést egy nézői bejelentés nyomán indított vizsgálat eredményeként kapta a TV2. A február 17-én 19 óra 56 perctől sugárzott, Felhőkarcoló című film ugyanis nem felelt meg a médiaszolgáltató által választott, III. korhatár-kategóriának – még úgy sem, hogy a csatorna a vágott verziót adta le. A testület eljárást indított a TV2-vel szemben, és nyilatkozattételre kötelezte.

Túl sok zene, túl sok ismétlés

Az NMHH március 19-ei ülésén azt is megállapította, hogy a Karcag FM rádió 2023. december 4–10. között megsértette szerződéses vállalásait, mivel nem szolgáltatott megfelelő mennyiségű közszolgálati és a helyi közélettel foglalkozó, a mindennapi életet segítő műsorszámot, továbbá szöveget és magyar zenét, illetve a megengedettnél több zenét és ismétlést sugárzott. Büntetésképp a testület a médiaszolgáltatót, a Kun-Média Kft.-t a jogsértés tényéről szóló közlemény közzétételére kötelezte.

A Médiatanács az ülésen tájékoztatást kapott a Kúria március 7-i ítéletéről, miszerint a Klubrádió keresetét elutasítva kimondták, hogy minden tekintetben jogszerűen járt el a Médiatanács a Budapest 92,9 MHz rádiós frekvenciára kiírt pályázati eljárással. A Kúria ezzel helybenhagyta a Fővárosi Törvényszék és a Fővárosi Ítélőtábla döntését.

Rovatok