Index Vakbarát Hírportál

Édesanya és kislánya is meghaltak a vasárnapi ralibalesetben

2024. március 27., szerda 21:03

Egy édesanya és lánya is a hétvégén történt ralibaleset halálos áldozatai között volt. Az édesanya két gyermekével, 12 éves kislányával és húszéves fiával jelent meg nézőként a versenyen – hármuk közül egyedül a fiú élte túl a tragédiát. A ralin az édesapa is részt vett, aki maga is versenyautóban ült, és az volt a feladata, hogy ügyeljen a nézők biztonságára.

Március 19-én töltötte be tizenkettedik életévét a kislány, aki kedden belehalt a múlt hétvégi Esztergom–Nyerges Rallyn történt balesetben szerzett súlyos sérüléseibe. Tehetséges sportoló volt, évek óta ritmikus sportgimnasztikázott. Egyesülete fotómontázzsal emlékezett meg róla – tudta meg az RTL Híradó.

A tömegszerencsétlenség vasárnap kora délután történ Bajót környékén, amikor egy versenyző autó lesodródott az útról, és a nézők közé hajtott. Összesen öt ember halt meg a balesetben.

A 49 éves anya – aki két gyermekével állt ott, ahol kisodródott a versenyautó – a helyszínen életét vesztette. Ő maga is nagy sportrajongó volt, és nagyon jó kapcsolatot ápolt gyermekeivel.

A raliversenyen a gyerekek apja maga is részt vett, úgynevezett előfutóként. Az előfutó feladata, hogy a rendezőknek és a pályaszemélyzetnek jelezze azokat a pontokat a pályán, melyek veszélyesek lehetnek a nézők számára. A férfi és a verőcei nő már évek óta nem éltek együtt.

A húszéves fiú sérülések nélkül élte túl a balesetet.

Korábban már elítélték a rali szervezőjét

Ahogy korábban megírtuk, Szujó Zoltán, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöke szerint szabálytalan helyen álltak a nézők, többször is figyelmeztették őket erre, mégis visszamentek. Azt is megjegyezte, hogy a verseny biztonsági terve teljesen rendben volt, de a történtek fényében alapjaiban kell újragondolni a magyarországi raliversenyek szervezését és lebonyolítását.

A rendőrség azóta közölte, hogy megindult a büntetőeljárás, és az is kiderült, hogy a rali szervezőjét egyszer már elítélték egy másik baleset miatt.

Rovatok