Index Vakbarát Hírportál

Magyar Péter megszólalt Varga Judit Hajdú Péternek adott interjújáról

2024. március 28., csütörtök 14:09

Varga Judit Hajdú Péternek adott interjújáról, az ügyészség bejelentéséről és Iványi Gáborról is írt legfrissebb bejegyzésében közösségi oldalán Magyar Péter, az egykori igazságügyi miniszter volt férje.

„Miközben Rogán Antal volt üzlettársa, Hajdú Péter tegnap a Karmelitában megírt forgatókönyv alapján előkészítette a bulvárinterjút, az ügyészség a cselekvés látszatát keltve meghallgatta a Schadl–Völner és társai ügyben a volt igazságügyi minisztert. Erről persze a propaganda elfelejtett tegnap beszámolni” – írta Magyar Péter legújabb, közösségi oldalán megosztott bejegyzésében.

Az ügyészség mai bejelentése után már jobban érthető, hogy miért volt olyan sürgős tegnap este kirakni a videót, amiben mindenről szó esett, csak éppen az embereket valójában érdeklő kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem

– fogalmaz Magyar az üggyel kapcsolatban.

Bejegyzésében egy másik témát is érint, mégpedig Iványi Gábor ügyét. Ezzel kapcsolatban felteszi a kérdést: „mennyire kell ahhoz lelketlennek és cinikusnak lenni, hogy a magyar ügyészség az egyik egyház vezető lelkészét, Iványi Gábort nagycsütörtökre, az utolsó vacsora napjára idézze meg gyanúsítotti kihallgatásra?!”

Mint arról korábban az Index is beszámolt, Magyar Pétert kedd reggel hallgatta meg újra a Fővárosi Nyomozó Ügyészség, miután múlt szerdai meghallgatását követően többek között azt állította, hogy Rogán Antal és/vagy Rogán Antal emberei bementek az ügyészségre, és manipulálták, átírták, megmásították a Schadl–Völner-ügy ügyészségi iratait. Ennek bizonyítására ígért egy hangfelvételt, amelyet kedden reggel 9 órakor hozott nyilvánosságra a közösségi oldalán.

Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter a közzétett hangfelvételre is reagált kedden délelőtt a közösségi oldalán, hosszú posztban ecsetelte, hogyan „bántalmazta és zsarolta” őt Magyar Péter.

A volt férje – aki a 2023 januárjában, az akkor még közös otthonukban készült hangfelvételt a Youtube-csatornáján és a Facebook-oldalán is közzétette – nem hagyta válasz nélkül volt felesége állításait. Megosztott egy bejegyzést, amelyben tagadja, hogy bántalmazta volna Varga Juditot, és azt üzente a volt igazságügyi miniszternek, hogy ne féljen, mert az igazság felszabadít.

Varga Judit kedden este újabb posztban mesélt a Magyar Péterrel kötött házasságáról. A közélettől visszavonult politikus szerint Magyar Péternek lelke és szíve sincs, súlyos narcisztikus személyiségzavarban szenved.

A volt miniszter a Frizbi TV-ben Hajdú Péternek beszélt az őt ért bántalmazásról.

(Borítókép: Magyar Péter 2024. március 26-án. Fotó: Papajcsik Péter / Index)

Rovatok