Index Vakbarát Hírportál

Magyar Hang: megvan az új kormányszóvivő

2024. március 28., csütörtök 14:39

Vitályos Eszter, a Fidesz országgyűlési képviselője, Csák János kulturális és innovációs miniszter helyettese lesz az új kormányszóvivő – értesült a Magyar Hang.

A posztot eddig Szentkirályi Alexandra töltötte be, ő tartotta a kormányinfókat Gulyás Gergellyel, de most indul főpolgármester-jelöltként. A Magyar Hang szerint Vitályos lehet az utódja (két hete egyébként Kovács Zoltánt nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkárt is kapcsolatba hozták a Kormányinfókkal egy másik értesülésben).

A lap kereste Vitályos Esztert, de nem sikerült elérniük a fideszes politikust. Egyik kollégája telefonon úgy reagált: sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánja az értesülést, de

amennyiben lesz ilyen döntés, azt nyilvánosságra fogjuk hozni.

– mondta. Szombat este végül az Instagram-oldalán erősítette meg a hírt. A posztból az is kiderült, hogy Kulturális és Innovációs Minisztériumban betöltött minisztehelyettesi pozícióját Zsigó Róbert veszi át.

Vitályos Eszter 2010-től 2012-ig az Országgyűlés Hivatala alkalmazásában a Fidesz önkormányzati és területfejlesztési kabinettitkári feladatait látta el, majd a Miniszterelnökségen dolgozott, később pedig a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség jogi- és gazdasági elnökhelyettesévé nevezték ki. 2014-től 2018-ig a Miniszterelnökség európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára volt, ezután az akkori Emberi Erőforrások Minisztériumában az európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkári feladatokat végezte.

Az Országgyűlésbe 2021-ben került be L. Simon László parlamenti helyére, majd a 2022-es országgyűlési választáson egyéni mandátumot szerzett a szentendrei választókerületben. Ezután lett a Kulturális és Innovációs Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti államtitkára is.

Rovatok