Index Vakbarát Hírportál

Magyar Péter: Holnap történelmet írunk

2024. április 5., péntek 18:47

Magyar Péter egy Facebook-posztban hívta fel a figyelmet a főbb tudnivalókra a szombatra tervezett tüntetésével kapcsolatban. A demonstráció miatt több járat menetrendje is változik, erről a BKK adott részletes tájékoztatást.

Magyar Péter még az előző, márciusi végi demonstráción hirdetett meg egy újabb tüntetést április 6-ára, szombatra.

A Diákhitel Központ volt vezetője, Varga Judit korábbi férje pénteken Facebook-posztban hívta fel a figyelmet a főbb tudnivalókra. Mint írta:

Hozzátette, a rendezvényt több száz önkéntes és a rendőrség biztosítja, szükség esetén igyekeznek vizet is biztosítani a résztvevőknek. „A 2-es villamos vonalát a rendőrség korlátozza, a metró Kossuth téri állomásánál a tömeg nagyságától függően ideiglenes zárás előfordulhat” – írta Magyar Péter.

„Kaptunk olyan információkat, hogy szervezett provokátorok akarják megzavarni a rendezvényt – folytatta. – Kérlek, legyetek békések és türelmesek! Ne adjuk meg nekik azt a szívességet, hogy a propagandasajtó bármilyen erőszakos cselekedetről tudjon beszámolni! Ha bármi gyanúsat, zavarót észleltek, azonnal jelezzétek a szervezőknek és a rendőröknek, és rögzítsétek telefonnal. Kérem, hogy hagyjátok szabadon dolgozni a sajtó munkatársait, a propagandistákat is. Mi békés emberek vagyunk.”

Ezután több kérést is megfogalmazott a résztvevők felé: 

Végül azzal zárta posztját: „Holnap történelmet írunk. Éljen a magyar szabadság, éljen a haza!”

Magyar Péter nemrég a CÖF dollárbaloldalos plakátkampányának is szereplője lett, és arról is beszélt, hogy milyen szervezeti struktúrával lépne be a magyar politikai életbe.

A BKK is felhívta a figyelmet a közlekedési változásokra

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében azt írta: a vonulás idejére a Károly körút–Bajcsy-Zsilinszky út–Alkotmány utca útvonalat, majd kora estig a Kossuth Lajos teret is lezárják, emiatt módosul egyes BKK-járatok közlekedése.

A forgalomkorlátozás mértéke a résztvevők számától függ, a keresztirányú forgalomban is 10-15 perces zárás várható.

Mint írták,

A közlekedési változások folyamatosan frissülő információi a BKK Info oldalon, a közúti információk pedig a BKK Info – Közút oldalon is elérhetőek lesznek, tették hozzá.

Rovatok