Index Vakbarát Hírportál

Gyurcsány Ferenc tizenegy pontban reagált Magyar Péter politikai felbukkanására

2024. április 7., vasárnap 09:49

Sorra érkeznek az ellenzéki politikusok reakciói Magyar Péter szombati tüntetése után. Gyurcsány Ferenc szerint éles különbség van az ellenzéki pártok és Magyar Péter között. A Demokratikus Koalíció elnöke 11 pontban összegezte álláspontját.

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke pontokban összegezve reagált a szombati tüntetésre és a Magyar Péter-jelenségre. Mindezt úgy, hogy a Diákhitel Központ egykori vezetőjének nevét egyszer sem írta le.

A volt miniszterelnök szerint vannak választók,

„Mi közéjük tartozunk” – zárta posztját Gyurcsány Ferenc.

Posztjával kapcsolatban érdemes kiemelni, hogy Szigetszentmiklós polgármestere, Nagy János felszólalt Magyar Péter szombati tüntetésén.

A beszéde után a Demokratikus Koalíció közleményében arra emlékeztetett, Nagy János, Szigetszentmiklós „Fidesz-kollaboráns polgármestere” azt mondta a rendezvényen, hogy Jószai Attila DK-s képviselő gyakran látogatja meg Kövér Lászlót helyi házában. Az ellenzéki párt szerint ezzel szemben az igazság az, hogy Jószai Attila soha nem beszélt Kövér Lászlóval. Ezért a párt bepereli Nagy Jánost.

Gyurcsány Ferenc mint a rendszer alappillére? 

Magyar Péter beszédében pedig kiemelte: „Gyurcsány Ferenc a pillére és a biztosítéka a NER-nek”, Orbán Viktor mindig vele akar megvívni, mert őt mindig legyőzheti. Magyar Péter szerint a vidéki–fővárosi, keleti–nyugati, baloldali–jobboldali szembenállást mesterségesen tartják fenn, ebből „kell kigyógyulni, legyőzni a turáni átkot”.

Végezetül fontos kiemelni, Kunhalmi Ágnes, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) társelnöke bejegyzését is. Szerinte egy baloldali, szociáldemokrata nem tud és nem is akar jobboldali kormányzást, hanem marad a bal, balközép oldalon, a szolidaritás, az igazságosság és a társadalmi különbségek radikális csökkentése oldalán.

Kunhalmi Ágnes azt is hozzátette, hogy  „oszd meg és uralkodj” politikája miatt Orbán Viktorral szemben több mint 2,5 millió szavazót összehozni nem egyszerű feladat. „Orbán még mindig hátradőlve kávézik, mert a Fidesz tábora továbbra is egységes, és lényegében meg sem érintette az, ami történik” – összegzi.

Tiszteletben tartom azokat a liberálisokat, kiábrándult párt nélkülieket és a kiábrándult jobboldali demokratákat is, akik ma érdeklődve figyelik Magyar Pétert. Viszont szeretném leszögezni, hogy bárminemű koalíció a következő országgyűlési választásokra számomra csak azokkal képzelhető el, akik világossá teszik: egy Orbán nélküli Fidesszel sem hajlandóak együttműködni

– fogalmazott az MSZP társelnöke.

(Borítókép: Gyurcsány Ferenc 2024. február 24-én. Fotó: Szollár Zsófi / Index)

Rovatok