Index Vakbarát Hírportál

Összefogott a Momentum és a Szikra Mozgalom, elmarad a zuglói előválasztás

2024. április 9., kedd 19:32

A Szikra Mozgalom és a Momentum bejelentette, hogy összefognak, és közösen indulnak a zuglói önkormányzati választáson. Ez egyben azt is jelenti, hogy nem lesz ellenzéki előválasztás Budapest XIV. kerületben.

Mint megírtuk, sokáig kérdéses volt, hogy lesz-e előválasztás a XIV. kerületben, mivel a jelenlegi polgármester, az MSZP-s Horváth Csaba nem támogatta azt. Horváthnak eredetileg két kihívója is volt, a Momentum színeiben induló Rózsa András alpolgármester, illetve a Szikra Mozgalom térfeléről Sudár Orsolya személyében.

„Mivel Horváth Csaba, Zugló polgármestere nem vesz részt az előválasztáson, melynek célja a Fidesz elleni ellenzéki jelölt kiválasztása, a két szervezet választási szövetséget kötött” – olvasható a Momentum keddi közleményében.

A Momentum és a Szikra Mozgalom szerint Horváth Csaba az utóbbi években bebizonyította, hogy nem tud „valódi ellenállást mutatni a mini-Dubaj beruházás esetében, sőt a kilakoltatás által fenyegetettek érdekvédelmét sem tudja ellátni”. 

„Zuglóban még több szociális bérlakásra, megfizethető lakhatási módokra van szükség, erős lakáspolitikai elköteleződésre” – írja a Momentum.

Mindezért Rózsa András, a Momentum zuglói polgármesterjelöltje és Sudár Orsolya, a Szikra Mozgalom zuglói polgármesterjelöltje (…) vállalják, hogy Hadházy Ákos, a kerület országgyűlési képviselőjének támogatásával közös munkával és közös polgármesterjelölttel legyőzik a Fidesz jelöltjét

– olvasható a közleményben.

Rovatok