Index Vakbarát Hírportál

Donáth Anna: Magyar Péter színre lépésével veszélyes magatartásminták szabadultak el

2024. április 11., csütörtök 11:48

A Momentum elnöke és EP-listavezetője videóüzenetet küldött Magyar Péternek, akivel szerinte közösek a céljaik, de aggódik az agresszív hangvétel miatt, ami szerinte eddig főleg a Fidesz és a DK híveit jellemezte.

Donáth Anna, a Momentum elnöke és EP-listavezetője videóban üzent Magyar Péternek. Szerinte aggasztó, hogy Magyar Péter színre lépésével veszélyes magatartásminták szabadultak el, újságírókat propagandistáznak, és Magyar követői nehezen viselik, ha bárki kritizálja vagy vicc tárgyává teszi őt.

„A céljaink közösek, és személy szerint örülök, hogy ennyi embert sikerült utcára vinned és kihúznod az apátiából” – kezdi az üzenetét Donáth Anna.

Épp ezért nézi aggódva, hogy magyar Péter színre lépésével veszélyes magatartásminták szabadultak el az ellenzéki világban. Újságírókat propagandistáznak, a legnépszerűbb közéleti youtuber pedig azért nem készít videót, mert Magyar Péter követői nehezen viselik, ha bárki kritizálja vagy vicc tárgyává teszi őt – mondja Donáth Anna, utalva Pottyondy Edina legutóbbi posztjára.

Helyesen mondod, hogy az Orbán–Gyurcsány-tengelyt kell meghaladni – de akkor azt is meg kell haladni, ahogy a Fidesz és a DK legagresszívebb hívei viselkednek a nyilvánosságban. Politikai vezetőként a mi felelősségünk is, hogy milyen állapotú a magyarországi közbeszéd

– fogalmaz a Momentum elnöke. Végül arra kéri Magyar Pétert, hogy segítsen újra megteremteni azt az újfajta, pozitívabb légkört, amire nagy szüksége van ennek az országnak.

Rovatok