Index Vakbarát Hírportál

Újabb ellenzéki párt ment neki Magyar Péternek

2024. április 13., szombat 16:34

Ungár Péter LMP-társelnök után Tompos Márton, a Momentum alelnöke is azt állítja, hogy Magyar Péter egy interjúban „orosz propagandát terjesztett”.

„Magyar Péter álhírt, orosz propagandát terjesztett Ukrajnával kapcsolatban, Tompos Márton cáfolja a Magyar Péter által terjesztett álhírt” – ezzel a címmel adott ki közleményt a Momentum.

Tompos Márton, a Momentum alelnöke és frakcióvezető-helyettese Magyar Péter Klubrádiónak adott interjúját idézte fel, amikor arról írt, hogy az orosz–ukrán háborúval és Ukrajna nyugatról történő támogatásával kapcsolatban a Talpra Magyarok Közösségének alapítója úgy vélekedett, „a segítségekért cserébe egyébként az ukrán földek jelentős része már különböző nyugat-európai konszerneknél és oligarcháknál van, és egyébként amerikai befolyás alatt”.

„A valóság ezzel szemben az, hogy Ukrajna termőföldjeinek mindössze 10,4 százaléka van külföldi kézben. A törvényi szabályozásuk nem is nagyon engedi a külföldieket földhöz jutni. A fenti földvásárlásos történetet csak az orosz propaganda terjeszti” – rögzítette Tompos Márton.

A Magyar Péter által adott rádióinterjúban elhangzottakat szombaton Ungár Péter, az LMP társelnöke is kritizálta, erről itt írtunk.

Rovatok