Index Vakbarát Hírportál

Így változik a közlekedés Budapesten Magyar Péter tüntetése miatt péntek délután

2024. április 26., péntek 14:41

Magyar Péter, a Tisztelet és Szabadság Párt (Tisza Párt) alelnöke újabb tüntetést tart pénteken Budapesten. A demonstráció miatt lezárásokra és közlekedési változásokra kell számítani – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Mint írtuk, Magyar Péter újabb tüntetést hirdetett pénteken 18 órára a Belügyminisztérium épülete elé. A demonstráció apropója, hogy a Fővárosi Főügyészség közleménye szerint szexuális bűncselekmény gyanúja miatt letartóztatták egy budapesti gyermekotthon nevelőjét. A demonstráció miatt pénteken és szombaton is lezárásokra kell készülni a fővárosban.

A Budapesti Közlekedési Központ közleménye szerint pénteken 17 és 20 óra között, szombaton 16 és 19 óra között várhatóan demonstrációt tartanak az V. kerületi Széchenyi István téren, a Belügyminisztérium előtt. 

Az esemény miatt pénteken lezárják a Széchenyi István teret, a Lánchidat és a József Attila utcát.

A 16-os, a 105-ös, a 178-as, a 210-es, a 210B és a 216-os autóbuszok mindkét irányban az Erzsébet hídon át közlekednek.

A József Attila utca korlátozásakor a 15-ös autóbusz a Boráros tér felé terelve jár, a 9-es autóbusz a Báthory utca – Bajcsy-Zsilinszky út és Astoria megállóhelyei között áll meg.

Szombaton várhatóan csak a Széchenyi István teret zárják le, és ekkor a 16-os, a 105-ös, a 178-as, a 210-es, a 210B és a 216-os autóbuszok csak Buda felé közlekednek az Erzsébet hídon át, míg Pest irányába a József nádor tér helyett az Erzsébet téren állnak meg – jelezték.

Magyar Péter először március 15-én hívta utcára az embereket Budapesten – akkor az Andrássy úton tartott zászlóbontást, a Talpra Magyarok Közösségének létrehozása mellett pártalapítást bejelentve. Ezt követően a második ügyészségi meghallgatásának napján, az ígért hangfelvétel közzététele után, március 26-án, majd legközelebb április 6-án szervezett demonstrációt – utóbbin a lakmusz.hu becslése szerint több mint 100 ezren gyűltek össze a Kossuth Lajos téren és a környező utcákban.

A rendezvényen anyák napjára, azaz május 5-ére újabb tüntetést hirdetett, amiről azóta kiderült, hogy nem Budapesten, hanem Debrecenben lesz majd. Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke tuskóságnak nevezte, hogy a Tisza Párt alelnöke éppen anyák napjára szervezett tüntetést. Mint mondta, Magyar Péter helyében inkább venne egy csokor virágot a volt feleségének, Varga Juditnak, mert bármi történt, csak „szült neki három gyermeket”.

Rovatok