Index Vakbarát Hírportál

Orbán Viktor a Vajdasági Magyar Szövetség elnökét fogadta

2024. április 26., péntek 10:24

Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a közösségi oldalán számolt be arról, hogy csütörtökön a Karmelita kolostorban járt, ahol Orbán Viktor miniszterelnök fogadta őt.

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Vajdasági Magyar Szövetség elnökét fogadta a Karmelita kolostorban. Pásztor Bálint azt írta, megköszönte Magyarország Kormányának támogatását a kiemelt programjaik megvalósításában, és beszámolt a kormányalakítási tárgyalásaikról is. 

Ismertettem céljainkat a június 2-ai önkormányzati választásokon és elmondtam, hogy a magyarországi európai parlamenti választások eredményessége érdekében minden tőlünk telhetőt megteszünk. Beszéltünk a gazdaságfejlesztési program folytatásának és a határ átjárhatósága megkönnyítésének szükségességéről

– áll a Facebookon közzétett bejegyzésében. 

Mint írtuk, a Vajdasági Szociáldemokrata Liga nemrég kiakadt amiatt, hogy a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) egy listán indul Belgrádban a Szerb Radikális Párttal. A szociáldemokraták szerint a VMSZ lépése különösen annak fényében felháborító, hogy a radikálisok mennyire negatívan viszonyulnak a Vajdaság Autonóm Tartományhoz. Szerintük a VMSZ döntését a szerbiai magyarság is el fogja ítélni.

Rovatok