Index Vakbarát Hírportál

Halálos baleset a 82-es főúton, kigyulladt lakókocsi az M5-ösön – balesetek vasárnap

2024. április 28., vasárnap 19:37

Vasárnap kora délután halálos baleset történt a 82-es főúton. Egy motor és egy személyautó ütközött össze, a motor kigyulladt, egy középkorú férfi a baleset következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy az újraélesztési kísérlet ellenére a helyszínen életét vesztette. Az M5-ös autópályáról olvasónktól érkezett felvétel, amelyen egy kigyulladt lakókocsi látható. Nyárlőrinc térségében két autó karambolozott, Szolnok határában három jármű ütközött össze.

Egy motor és egy személyautó ütközött össze a 82-es főúton vasárnap kora délután Csesznek és Bakonyszentkirály között, azon a szakaszon, amit cseszneki szerpentinnek neveznek – írja a Veol.

A Veszprém vármegyei hírportál információi szerint a motor kigyulladt. A Zirci Önkormányzati Tűzoltók és a bakonyoszlopi önkéntesek a helyszínre vonultak, több rendőrjármű és mentő is a helyszínre sietett. A csesznekiek mentőhelikopter hangját hallották, ami a közelben szállhatott le.

Ahogyan arról az Index is beszámolt, a 34-es kilométernél a mentés idejére megállították a forgalmat. Kerülni Csesznek és Bakonyszentkirály településeken keresztül lehet.

Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint a helyszínre több mentőegységet, köztük mentőhelikoptert is riasztottak. Egy 40 év körüli férfit súlyos sérülésekkel légi úton szállítottak a mentősök kórházba. Egy középkorú férfi a baleset következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy az újraélesztési kísérlet ellenére a helyszínen életét vesztette.

Kigyulladt egy lakókocsi

Olvasónktól, Váczi Krisztiántól – az Endorfin – Egy taxis napjai című YouTube-csatorna szerzőjétől – egy kigyulladt lakókocsiról kaptunk felvételt, amelyet az M5-ös autópályán rögzített délután 5 óra körül.

Neki köszönhetjük a gumi nélkül, csupasz felnin, Budapest belvárosában száguldozó sofőrről kedden készült videót isamelyről állítása szerint utólag kiderült, hogy lopott jármű volt, amelyet feltehetően a tolvaj vezetett.

Az Útinform szerint erre kell figyelni az utakon 

Az Útinform tájékoztatása szerint balesetek és terelések miatt országszerte torlódások várhatók vasárnap. Késő délutánig az alábbiakat sorolták fel: 

Rovatok