Index Vakbarát Hírportál

Verőcei hajóbaleset: közleményt adott ki a meghalt és az eltűnt fiatal iskolája

2024. május 21., kedd 14:09

Közleményben tudatták, hogy az ő két tanulójuk is ott volt a verőcei balesetben.

Rövid közleményt adott ki az Alföldi ASzC Kiss Ferenc Erdészeti Technikum a Facebook-oldalán, amelyben tudatták, hogy a hosszú hétvégén történt tragikus hajóbaleset két áldozata is az intézményük diákja.

Az Alföldi ASzC Kiss Ferenc Erdészeti Technikum sajnálattal tájékoztatja az iskola volt tanárait, diákjait, hozzátartozóikat, hogy iskolánk tanulói érintettek a verőcei vízi balesetben. A 13. osztályos Boglárkát a szülők azonosították, elhunyt. Iskolánk idei Kiss Ferenc-díjasa Varga Márton 13. osztályos tanuló eltűntként szerepel a keresési listákon,

– írták, majd a rövid bejegyzés végén együttérzésüket fejezték ki a családokkal.

Mint beszámoltunk róla, egy buliból hazafelé tartó társaság utazott azon a kishajón, amely szombat éjjel balesetet szenvedett a Dunán, miután összeütközött egy szállodahajóval Verőce közelében. A hajó tulajdonosa és a húga, a szomszéd lány és annak szerelme, valamint még három jóbarátjuk ment közösen szórakozni. Egy férfi kijutott a partra, két embernek a holttestét találták meg.

A baleset egyik áldozata a sokak által nagyon kedvelt 20 éves Boglárka. A fiatal lány egyik ismerőse megtörten nyilatkozott a Tényeknek. Elmondása szerint a katasztrófa előtt nagyjából fél órával hívta telefonon Boglárkát, aki boldogan mesélt az eljegyzéséről.

A Blikk információi szerint a két fiatal, amellett, hogy egy iskolába jártak, szerelmespárt is alkotott. A lapnak nyilatkozott Boglárka nagymamája, aki szerint lebetegedtek a hírek hallatán. 

Van, akit még keresnek

Öt személyt eltűntként köröz a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK), köztük van:

A Budapesti Rendőr-főkapitányság azt kéri a Dunán és a part közelében közlekedőktől, sportolóktól, horgászoktól, kirándulóktól, hogy amennyiben bármit észrevesznek, ami a balesettel esetleg összefüggésbe hozható, hívják azonnal a 112-t.

A balesetben résztvevő MS Heidelberg kapitányát hétfőn őrizetbe vette a rendőrség, miközben a hajó, jogszerűen elhagyta a Duna magyar szakaszát hétfő reggelre.

Rovatok