Index Vakbarát Hírportál

Egy miniszterelnök kivégzéséről beszélt Magyar Péter, előkerült egy régi videó

2024. június 4., kedd 16:02

Előkerült egy 22 évvel ezelőtt videó Magyar Péterről, amelyen a Tisza Párt alelnöke azt mondta, hogy kivégezhetnék Medgyessy Pétert, Magyarország akkori miniszterelnökét.

A felvételt a Hírklikk nevű MSZP-közeli hírportál töltötte fel a YouTube-ra kedden „Magyar Péter: kötél kellene Medgyessy Péter nyakába” címmel. 

A hírportál által közölt videó még 2002 júniusában készült, az ATV Közhang című, Juszt László által vezetett műsorának stúdiójában. A vendég, mint írták, két fiatal egyetemista volt: Magyar Péter, valamint Mráz Ágoston Sámuel, aki ma a Nézőpont Intézet vezetőjeként ismert. 

A műsorban arról beszéltek, hogy Medgyessy Péterről kiderült: SZT-tiszt, azaz, III/II-es ügynök volt a szocializmus idején. A műsorban idéztek egy nőt, aki azt mondta, hogy Medgyessy nem írhatja ki az arcára, hogy megbánta a bűneit. „Vagy tegyen ki a nyakára egy táblát?” – tette hozzá. Ezen a ponton Magyar Péter közbevetette: 

Vagy kötelet a nyakába.

Mráz Ágoston Sámuel erre azt mondta, hogy „Ne...”. A műsorvezető pedig azzal reagált Magyar Péter szavaira: „Itt összebeszéltünk, mert közben a kollega tett egy olyan megjegyzést, amit nem kell megismételnie, és akkor elegánsak vagyunk vele szemben.”

Tényleg ők láthatóak a felvételen

Az ATV kérdésére Mráz Ágoston Sámuelt megerősítette, hogy tényleg ők szerepeltek Magyar Péterrel ezen a felvételen. 

Az elhangzottakat szerintem nem kell kommentálni, magukért beszélnek

– tette hozzá a politikai elemző. A csatorna az elhangzottakkal kapcsolatban kereste Magyar Pétert is, de ő még nem reagált.

Rovatok