Index Vakbarát Hírportál

Fizetés nélkül elhajtott a benzinkútról, majd sorra törte az autókat egy férfi Kaposváron

2024. június 11., kedd 20:25

A sajátjával együtt öt autót tört össze egy férfi kábítószer hatása alatt Kaposvár belvárosában. Az életveszélyesen közlekedő, ideiglenes rendszámmal felszerelt autó sofőrjét a kaposvári katonai rendészek kapcsolták le.

Egy férfi kisebb ámokfutást rendezett hétfőn délután Kaposvár belvárosában. A sofőr a Füredi úton teletankolta Opeljét, majd fizetés nélkül elhajtott a benzinkútról.

A rendőrség azt írja, hogy pár perccel később már a Fő utcán vágott bele egy szabálytalan kikerülésbe, de nem fért el az előzni kívánt és a szembejövő autók között. Az előzött kocsit ráadásul egy parkoló járműnek is nekilökte, így egyetlen manőverrel négy autót tört össze.

A személyi sérülést is okozó baleset után rögtön továbbhajtott, majd az Opel menet közben kinyíló hátsó ajtaja egy ötödik kocsi lámpájának csapódott. A férfit három utcával odébb végül a Katonai Rendészet kaposvári egységének sikerült megállítania.

Ideiglenes rendszámot használt

A helyszíni intézkedés további rendellenességeket tárt fel, a kocsin ugyanis az eredetileg kiállított hatósági jelzés helyett egy ideiglenes rendszám volt. A 45 éves dombóvári lakost a bíróság korábban már eltiltotta a vezetéstől, ennek ellenére ült mégis volán mögé. Zavart viselkedését nagy mennyiségű nyugtató elfogyasztásával próbálta alátámasztani, de a vele szemben alkalmazott kábítószergyorsteszt több reagensre is pozitív értéket jelzett.

A rendőrök több büntető- és szabálysértési eljárást is indítottak ellene, de a további intézkedések az ámokfutóval szemben csak a kórházi ellátását követően kezdődhetnek meg.

Rovatok