Index Vakbarát Hírportál

Pottyondy Edina: Ez még NER-es mércével mérve is durva gátlástalanság

2024. június 18., kedd 12:13

Új videóval jelentkezett Pottyondy Edina, amiben elmondta véleményét az elmúlt napok politikai botrányairól. Szóba került a kastélytörvény, a tanárhiány, a főpolgármester-választás, Magyar Péter internetes szavazása, szakítása és nadrágja, a saját minisztériumát helyesen leírni képtelen Hankó Balázs kultúrminiszter, valamint Szakács István visszavonulása.

Pottyondy Edina szerint a vérszegény választási eredmény sem szorította önmérsékletre a Fideszt, és pánikfokozatba kapcsolt: míg mi az eredményen merengtünk, ők elfogadták a kastélytörvényt.

kulturális örökség egyes elemeinek fenntartható fejlesztéséről szóló törvényjavaslat értelmében az állam tulajdonában álló, a kulturális örökség elemeihez tartozó, a kulturális örökség védelméért felelős miniszter irányítása alatt álló költségvetési szerv vagy gazdasági társaság által vagyonkezelt kastélyok, kúriák, udvarházak, valamint az ezek rendeltetésszerű használatát közvetlenül biztosító egyéb állami ingatlanok, különösen parkok és kertek ingyenesen magántulajdonba adhatók azok „megóvása, védelme, fenntartható használata, további fejlesztése és közkinccsé tétele érdekében”.

Olyan, mint a privatizáció, csak itt nem kap semmi pénzt az állam. Még keveset sem. Tulajdonképpen lopás, csak a törvény azt mondja, hogy nem

– mondta erről a törvényről az influenszer.

A Lázár János építési és közlekedési miniszter által jegyzett törvényjavaslatot Novák Katalin és az Alkotmánybíróság is elkaszálta, azonban némi módosítást követően újra benyújtották.

„Az új verzióban […] nem ingyen kapja az új tulajdonos a kastélyát, hanem a tulajdonszerzés ellenértékeként vállalnia kell az ingatlan felújítását, karbantartását és üzemeltetését. […] Lázár János nemcsak a tökéletes bűntényt álmodta meg, hanem a marketinget is megújította. Amikor a politikusok lopnak, azt már rég nem nevezzük rablásnak… Lázár János úgy fogalmaz, hogy ez nem más, mint örökbefogadás” – kommentálta a törvényt Pottyondy, aki szerint ez még NER-es mércével mérve is durva gátlástalanság.

„Karigeri bepánikolt, hogy elviszi a NER, amit a DK neki ígért”

A főpolgármester-választást övező huzavonáról sem felejtette el kifejteni a véleményét. A youtuber szerint alapvetően két európai figura indult el a pozícióért, és még az sem rontotta el a kedvünket, hogy „az egyik elég tutyimutyi, és állandóan hangfelvételek kerülnek elő arról, hogy sunyi, hazug, átveri a szövetségeseit, vagy éppen kiszolgálja a parkolási maffiát”. Szerinte azonban a másiknak is van egy kis sara: fideszes államtitkár volt, és az LMP támogatta.

Különösen úgy volt zavarba ejtő az Ungár–Vitézy-szövetség, hogy elvileg Vitézy pártellenes civilként definiálta magát, de közben egy párt listáját vezette, de oké, túllendültünk rajta, ahogy azon is, hogy Karácsony jó ütemérzékkel, szigorúan elvi alapon besimult a DK-ba Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök asszony mögé, aki miatt 2022-ben még elüttette magát a villamossal, hogy megakadályozza miniszterelnök-jelöltségét

– fogalmazott.

Elmondása szerint azonban a keserűség csak a választás napján jött el, amikor kiderült, hogy nem tudták megfelelően kihúzni Szentkirályi Alexandra nevét a szavazólapokról, amivel sikerült legyártani egy szavazatszámlálási botrányt, és jöttek a kölcsönös vádaskodások, amire a választási bizottság tett pontot az újraszámolással.

Szegény Karigeri meg bepánikolt, hogy elviszi a NER, amit a DK neki ígért, és a nagy demokratikus elődhöz, Donald Trumphoz nyúlt vissza. Megvádolta a sokszor ellenzéki vezetésű kerületeket, hogy utólag meghamisíthatják az eredményt az újraszámlálás közben

– értékelte a történéseket.

„Gerinek most nincs könnyű dolga. Jelenleg ő egyszerre Donald Trump, aki vitatja a választást, és Joe Biden, aki megnyerte azt. Ez a feszültség egy kontinensnyi országot is majdnem meghasított, és itt egyetlen emberen belül zajlik ez az epikus öldöklő küzdelem. Bár aki az MSZP-vel és a DK-val épít pártszövetséget, annak megoldható ez is” – tette hozzá.

Magyar Péter lemásolta a Fidesz eszközét

Pottyondy nem felejtette el megemlíteni Magyar Péter internetes szavazását sem arról, hogy korábbi ígéretével szemben kimenjen-e Brüsszelbe európai parlamenti képviselőnek. 

Szerinte Magyar Péter jól érzékeli, hogy milyen kemény munka vár a Tisza Pártra a Fővárosi Közgyűlésben, amihez képest lényegesen vonzóbb Brüsszel. Mesélt a Tisza Párt első sikeréről, ugyanis szinte biztossá vált, hogy az Európai Néppárt tagja lesz, amivel párhuzamosan távozik onnan a KDNP.

A Tisza kimosta az utolsó Orbán-lerakatot a háborúpárti Európai Néppártból, de itt is van egy kis bökkenő. Egy kis füllentés – vagy inkább egy fekete öves hazugság

– állapította meg.

Emlékeztetett rá, hogy a kampányban Magyar Péter számtalanszor elmondta, hogy nem megy ki Brüsszelbe, hiszen itthon van rá szükség. „És mit tanult Orbán Viktortól? Mit tehet egy felelős vezető, akinek fontos az adott szó meg annak az ellenkezője is, oda helyezi a döntést, ahol a legtöbb bölcsességet találja, a kommentmezőbe. Így Magyar gyorsan összedobott egy internetes szavazást, közölte, hogy úgy fog dönteni, ahogy a követői jónak látják, de azért biztos, ami biztos, hozott fél tucat érvet arra, hogy miért lenne jó az EP-képviselősége. Ellenérvből meg azután kapart össze egyet, hogy még a rajongói egy része is ellenérzését fejezte ki” – foglalta össze a fejleményeket.

Nemzeti konzultáció feelingje volt a népítéletnek, ahol óriási többséggel megszavazták, hogy Magyar Péter szegje csak meg nyugodtan az ígéretét, így Magyar Péter EP-képviselő lesz, mert számára nincs fontosabb, mint a kommentfal akarata

– emelte ki.

Magyar Péter szakítása és szűk nadrágja is szóba került, majd a gyógyszerészként kultúrminiszterré avanzsálódott Hankó Balázs jött szóba, míg végül a megafonos Szakács István visszavonulásáig jutottunk el. „Egy haldokló ember gyalázása, szidalmazása ezek szerint most még nem fér bele. Lehet, hogy a következő választási kampányra tartogatják, és majd akkor élesítik” – mondta zárógondolatként Pottyondy Edina.

Szemünk előtt zajlik az influenszerek kulturális forradalma. Olvassa el elemzésünket arról, hogyan léptek elő a virtuális térből az utcára az influenszerek, youtuberek 2024 elején, hogyan nőtte ki magát az interneten kommunikálók tábora netes véleményvezérré.

Rovatok