Index Vakbarát Hírportál

Négy év börtönt kapott azért, mert átdobta újszülött gyerekét a szomszédba

2024. június 20., csütörtök 17:22

A fiatalkorú titokban tartotta terhességét, majd szülés után végzett a kislánnyal. Az anya első fokon is börtönbüntetést kapott, ezt hagyta jóvá most a Debreceni Ítélőtábla.

Jogerősen négy év börtönt kapott az a fiatalkorú édesanya, aki szülés után átdobta gyerekét a szomszéd udvarába – közölte a Debreceni Ítélőtábla. Az ítélet szerint négy év letöltendőt kapott a fiatalkorúak börtönében. A táblabíróság nem látott lehetőséget a büntetés enyhítésére, így helybenhagyta az elsőfokú ítéletet, amelyet még februárban hozott meg a Miskolci Törvényszék.

A tényállás szerint a fiatal lány még két évvel ezelőtt ismerkedett meg egy fiatal férfivel, akitől teherbe esett, kapcsolatuk hamar véget ért. A lány titkolta terhességét közvetlen környezete előtt is. Tavaly indult meg a szülés nála a házuk udvarán. Teljesen egyedül csinálta végig a folyamatot, elvágta a köldökzsinórt, egy egészséges kislánynak adott életet.

Ezt követően betömte a gyerek száját WC-papírral, nehogy meghallják a sírását, majd egy mozdulattal átdobta a szomszédos lakatlan ház udvarára és visszament a házba. Nem maradt nyom nélkül a tette, ugyanis a szőnyeg és a padló tele volt vérfoltokkal. A szülők megijedtek és mentőt hívtak gyerekükhöz, akik megállapították a szülés tényét. Mivel nem akarta elmondani, hová lett az újszülött, kihívták a rendőröket. A kicsit aznap este találták meg kihűlt állapotban, sajnos már nem tudtak rajta segíteni.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található:  http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.

Rovatok