Index Vakbarát Hírportál

Döntött a Fegyelmi Tanács: nem felelős a molesztálási ügyben a Gazdagréti Szivárvány Óvoda igazgatója

2024. június 20., csütörtök 16:59

Nem állapított meg vétkességet a Gazdagréti Szivárvány Óvoda igazgatójával szemben az a fegyelmi vizsgálat, amelyben az óvodaigazgató felelősségét vizsgálták egy korábban az intézmény kötelékében dolgozó pedagógiai asszisztens molesztálási ügye miatt – közölte az Újbuda Önkormányzat.

képviselő-testület korábbi döntése értelmében azért vizsgálta a Fegyelmi Tanács az intézményvezető felelősségét, mert február végén névtelen feljelentés érkezett a XI. Kerületi Rendőr-főkapitánysághoz. Kiderült, hogy az óvoda egyik alkalmazottja molesztálhatta a rábízott gyermekeket. Gy. Pétert a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szexuális kényszerítés gyanújával letartóztatta, majd az ügyészségi eljárás másnapján át is került az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe (IMEI).

Március 1-jén Újbuda önkormányzata egy Facebook-bejegyzésben közölte, hogy korábban hozzájuk az illetőre semmilyen csatornán nem érkezett panasz, és ők is csak aznap szereztek tudomást az intézményben történtekről.

Néhány nap elteltével, március 6-án belső vizsgálatot rendelt el a kerület vezetése az óvodavezető felelősségét is vizsgálva.

A Fegyelmi Tanács megállapította, hogy az eljárás alá vont óvodaigazgató nem szegte meg köznevelési vezetői jogviszonyából eredő kötelezettségeit. Az ügyben meggyanúsított pedagógiai asszisztens rendőrségi nyomozása jelenleg is tart.

A Fegyelmi Tanács, amely alapos feltárás keretében, a szülők és az óvoda munkatársainak bevonásával vizsgálta az óvoda igazgatójának fegyelmi felelősségét, arra a határozott megállapításra jutott, hogy

nem követett el mulasztást a vezető.

A hosszú, de elkerülhetetlen kényszerszünet után az intézményvezető ismét munkába állhat, vezetői jogviszonyát megtartva.

Rovatok