Index Vakbarát Hírportál

Forgalommal szemben hajtottak fel az Árpád hídra egy lopott taxival, hárman meghaltak az ütközésben

2024. július 4., csütörtök 06:11

Három autó ütközött össze az Árpád híd Pestről Budára vezető oldalán szerdán késő este, a balesetben hárman meghaltak és többen megsérültek – számolt be a Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon. A balesetet egy elrabolt taxival okozhatták.

A rendőrség közlése szerint egy forgalommal szemben közlekedő autós 22 óra körül több autónak is nekiütközött az Árpád híd Pestről Budára tartó oldalán szerdán. A hatóság a sérültek és a műszaki mentés idejére a hídnak ezt az oldalát lezárta.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság korábban azt közölte, a tűzoltók a járművekbe szorult utasokat feszítővágóval szabadították ki. A balesetben három ember életét veszítette, négy sérültet pedig a mentőszolgálat vitt kórházba. A helyszíni fotók tanúsága szerint a baleset egyik érintettje egy taxi volt, az egyik áldozat annak a sofőrje, ketten pedig abban a Suzukiban haltak meg, amellyel az frontálisan ütközött.

A Baleset-info nevű Facebook-oldalra hivatkozva a Mandiner azt írta, a balesetet egy elrabolt taxival okozhatták. Információik szerint a forgalommal szemben haladó férfi menekült, miután a híd budai hídfőjénél erőszakkal elvett egy taxit a tulajdonosától. A sofőr frontálisan ütközött a Népfürdő utca felől szabályosan érkező Suzuki Ignisszel, amely megpördült, ekkor pedig a mögötte érkező Skoda kombi taxi is belerohant a Suzukiba. 

Egy éve tragikus baleset történt az Árpád hídon

Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt szintén az Árpád hídon történt egy tragikus baleset. Egy 26 éves kerékpáros életét vesztette, amikor egy 690 lóerős Mercedes-AMG az Árpád hídon haladt a budai irányba, a sofőr elvesztette az uralmát az autó felett, majd többször megpördült, és átszakítva a szalagkorlátot elgázolta a szabályosan haladó biciklist.

Az eset után több irányból is felmerült, hogy a hasonló eseteket szigorúbban kellene kezelni, a gázoló azonban jelenleg is szabadon mozoghat Budapesten

Rovatok