Index Vakbarát Hírportál

Újabb baleset történt az Árpád hídon, elgázoltak egy biciklist

2024. július 10., szerda 13:48

Egy súlyos sérültet szállítottak kórházba a mentők szerda délelőtt, miután az Árpád híd Pestről Budára tartó oldalán elgázoltak egy biciklist.

Szerda reggel ismét baleset történt az Árpád hídon, körülbelül negyven méterre az egy évvel ezelőtti tragédia helyszínétől. Egy ötven körüli, biciklivel közeledő férfit gázoltak el, akit a mentők kórházba vittek – értesült a 24.hu.

A lap megkeresésére a BRFK sajtóosztálya közölte, hogy a Népfürdő utcai feljáró Árpád híd útkereszteződésben történt a baleset, a Pestről Budára tartó oldalon. Udvardi-Lakos Luca, a mentők kommunikációs munkatársa is megerősítette, hogy egy súlyos sérültet szállítottak kórházba a mentők.

Mint ismert, múlt hét szerdán késő este három autó ütközött össze az Árpád híd Pestről Budára vezető oldalán. A balesetben, amelyet egy ellopott taxival okoztak, hárman meghaltak és többen megsérültek. 

Egy évvel ezelőtt szintén az Árpád hídon történt egy tragikus baleset. Egy 26 éves kerékpáros életét vesztette, amikor egy 690 lóerős Mercedes-AMG az Árpád hídon haladt budai irányba, a sofőr elvesztette uralmát az autó felett, majd többször megpördült, és a szalagkorlátot átszakítva elgázolta a szabályosan haladó biciklist. Az eset után több irányból is felmerült, hogy a hasonló eseteket szigorúbban kellene kezelni, a gázoló azonban jelenleg is szabadon mozoghat Budapesten.

Rovatok