Index Vakbarát Hírportál

Lezuhant egy kisrepülő Dunakeszinél

2024. október 6., vasárnap 13:22

Légi baleset történt Dunakeszin, egy kisrepülő zuhant le az egyik utcában. Információk szerint a pilóta könnyebb sérüléseket szenvedett.

Lezuhant egy kisrepülő Dunakeszin a Gizella utcánál – számolt be az Infostart a Dunakeszipost nyomán. A hírt a helyi lap főszerkesztője is megerősítette, a lap a közösségimédia-oldalán is közzétett egy bejegyzést.

Mint írták, egy bérlő szállt fel a Dunakeszi Repülőtérről, amikor hibát észlelt. Próbált visszafordulni, azonban nem volt meg a kellő sebessége és felhajtóereje. Információk szerint a pilóta könnyebb sérüléseket szenvedett.

Utoljára áprilisban számoltunk be hasonló esetről, amikor is egy halálos kisrepülő-baleset történt szombat délelőtt Martonvásár és Ráckeresztúr között, az áldozatokat sokáig keresték, a helyszínre érkező mentők már nem tudtak segíteni rajtuk.

Akkor egy sportrepülőgép csapódott a Martonvásár és Ráckeresztúr között elterülő mezőgazdasági területre. Mindkét, a járműben utazó férfi a helyszínen életét vesztette.

(Borítókép: Lezuhant összetört vitorlázó kisrepülőgép egy konténerházon Dunakeszin a Tőzegtavi út és a Röntgen utca kereszteződése közelében 2024. október 6-án. Fotó: Mihádák Zoltán / MTI)

Rovatok