Index Vakbarát Hírportál

Megvan a Fidesz polgármesterjelöltje Niedermüller Péter ellen

2024. március 22., péntek 11:23

Benedek Zsolt a Fidesz és a KDNP erzsébetvárosi polgármesterjelöltje – közölte a Fidesz erzsébetvárosi szervezete pénteken az MTI-vel.

Benedek Zsolt közösségi oldalán osztotta meg Deutsch Tamás választókerületi elnök döntésére adott reakcióját, aki elmondta, „a Gyurcsány-párti Niedermüller Péter polgármesterként kizárólag a Brüsszelből hazacipelt ideológiai elképzeléseinek megvalósításával foglalkozik, amivel teljesen lezüllesztette Erzsébetvárost” – adta hírül az MTI.

Közlekedési káosz, autós labirintus, szeméthegyek, kosz, rendetlenség, a kerület utcáit ismét elfoglaló hajléktalanok és drogosok. A hetedik kerület lett az új »Nyócker«, a főváros egyik leglepusztultabb kerülete

 – olvasható a bejegyzésben.

Niedermüller Péter, a DK összellenzéki jelöltje a legutóbbi, 2019-es önkormányzati választáson kevesebb mint 7 százalékkal győzte le fideszes kihívóját, Vattamány Zsoltot. A polgármesterrel szemben ekkor két további független induló is volt. Hunvald Györgynek és Moldován Lászlónak alig 5-5 százalékot sikerült elérnie. 

Áldatlan állapotokra panaszkodnak az erzsébetvárosi lakók

Mint írtuk, a bulinegyedben évek óta fennálló probléma az állandó hangoskodás vagy az utcára piszkítás. A megoldást azonban nem könnyű megtalálni: míg a lakosok nyugalmat szeretnének, addig a vendéglátósok bevételt. Az önkormányzat pedig egyszerre szeretne kedvezni az itt lakóknak és a jelentős gazdasági erőt képviselő vendéglátósoknak is. 

Tavaly szeptemberben lakossági fórumot szerveztek, ahová a kerület polgármesterét, Niedermüller Pétert is meghívták. A politikus elismerte, hogy csak kompromisszumokkal lehet dolgozni, de szerinte olyan nincs, hogy mindenkinek jó legyen. Kifejtette: „Ami ma van probléma, az a közterületeken való viselkedés, és egy jelentősebb, határozottabb, nagyobb rendőri fellépésre lenne szükség. Miközben persze ezen a téren is sok minden javult, mert vannak razziák és így tovább, de mégis ezt a problémát kellene elsősorban valahogy megoldani” – hangsúlyozta.

Rovatok