Index Vakbarát Hírportál

Újabb fontos politikus áll be a Magyar Kétfarkú Kutya Párt mögé

2024. április 15., hétfő 15:12

Kendernay János, az LMP egykori társelnöke, egyben a párt XII. kerületi polgármesterjelöltje közösségi oldalán jelentette be, hogy visszalép az előválasztást megnyerő Kovács Gergely javára. Az LMP politikusa a közös kampányra és Kovács segítésére szólította fel a többi ellenzéki pártot.

Úgy tűnik, Hegyvidéken is összejöhet az egy az egy elleni küzdelem az ellenzék és a Fidesz között, ugyanis az előválasztáson távolmaradó LMP polgármesterjelöltje, Kendernay János is bejelentette,

visszalép az előválasztást magabiztosan megnyerő Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt társelnöke javára.

Mint az LMP korábbi társelnöke az erről szóló Facebook-posztban fogalmazott:

munkámmal és az általam képviselt LMP – Magyarország Zöld Pártjának szervezetével Kovács Gergely polgármesterjelölt és a tizenkét egyéni ellenzéki képviselőjelölt kampányát és munkáját támogatni fogjuk.

Kendernay szerint az eredményes és sikeres előválasztással egy fontos lépést tettek annak érdekében, hogy a kerültet az ellenzék elhódítsa a Fidesztől, amit jelenleg a politikától a ciklus után visszavonuló Pokorni Zoltán vezet. Mint írja, ezzel nem kizárólag az önkormányzat vezetésének a leváltására tettek egy lépést, hanem „egy egészségesebb, szolidárisabb, valamint természeti kincseinket, kulturális és történelmi örökségünket ápoló és védő, állatbarát és a jóllétünket szolgáló” kerület létrehozásának irányába is, amit személy szerint ő és pártja is támogat.

Az LMP egykori társelnöke kitért arra is, hogy az előválasztáson azért nem indult el, mert nem akarta nevét adni egy szerinte „kétértelmű és bizonytalan kimenetelű” megméretéshez, távolmaradásával pedig fókuszáltabb versenyt szeretett volna létrehozni.

Ezután felszólította az ellenzéki jelöltet támogató pártokat, név szerint a Momentumot, a Demokratikus Koalíciót, a Párbeszédet, az MSZP-t és a Jobbikot, hogy tartsák tiszteletben az előválasztás eredményét. Továbbá arra is kérte őket, hogy

a közös győzelmünk érdekében aktívan támogassák az ellenzéki polgármesterjelöltünket, illetve a közös egyéni képviselőjelölteket.

Mint arról beszámoltunk, a Hegyvidéken tartott előválasztást a Magyar Kétfarkú Kutya Párt társelnöke, Kovács Gergely nyerte Visi Piroska civil és Farkas Csaba ellenzéki jelöltekkel szemben, méghozzá magabiztosan, a szavazatok 61,11 százalékát megszervezve.

Sokáig egyébként úgy tűnt, hogy a viccpártként indult protesztpárt nem is vesz részt az előválasztáson,

mivel a párttagság nem támogatta Kovácsot és az elnökséget ebben. Ezért Kovács korábban még azt is bejelentette, lemond társelnöki posztjáról – végül e helyett a párttagság engedélyezte az előválasztáson való részvételt, amit a politikus meg is nyert.

Június 9-én így a hegyvidéki lakosok Kovács Gergely és Fonti Krisztina, a Fidesz–KDNP XII. kerületi alpolgármestere közül választhatják ki, hogy ki vezesse a következő öt évben a kerületet.

(Borítókép: Kovács Gergely 2024. március 15-én. Fotó: Tövissi Bence / Index)

Rovatok