Index Vakbarát Hírportál

A VII. kerületben is indít polgármesterjelöltet a Kétfarkú Kutya Párt

2024. április 18., csütörtök 09:08

Szerdán jelentette be a Magyar Kétfarkú Kutya Párt, hogy a VII. kerületben is indít polgármesterjelöltet Budapesten, méghozzá a párt komunikációs vezetőjét, Terdik Rolandot. Kovács Gergely XII. kerületi előválasztási győzelmével és Terdik Roland indulásával együtt már öt kerületben is önállóan indulnak a Kutyapárt jelöltjei.

A Kétfarkú Kutya Párt a XII. kerületi előválasztási győzelem után már Budapest VII. kerületében is állít polgármesterjelöltet. A párt erről a szerda esti tagsági ülésén döntött, majd bejelentették, hogy az erzsébetvárosi jelölt Terdik Roland, a párt kommunikációs igazgatója lesz. 

„A győzelem biztos, miénk lesz a dicsőség” – mondta a jelölt a Magyar Hang megkeresésére. „Kutyapárt-alapítótag vagyok. Exíró/újságíró, exszínész/animátor, ex-médiafoglalkozásvezető halmozottan hátrányos térségekben. Közepesen kiégett értelmiségi” – írja magáról a jelölt a párt honlapján. 

Terdik Roland a 2022-es országgyűlési választáson indult már a VII. kerületet magába foglaló 05. számú OEVK-ban a parlamenti képviselőségért, akkor harmadik lett 5,57 százalékot elérve. Szintén 2022-ben időközi választás is volt a kerületben, akkor önkormányzati képviselőként indult, és ugyancsak a harmadik helyen végzett, a szavazatok 13,25 százalékát megszerezve.

Jelenleg így néz ki a Kutyapárt jelöltlistája:

Terdik Roland a bejelentés után azzal tett ki képet a közösségi oldalára, hogy 

nem közvélemény-kutatást kell nyerni, hanem közbeszerzéseket!

Az önkormányzati, nemzetiségi és európai parlamenti választások június 9-én vasárnap lesznek.

Rovatok