Index Vakbarát Hírportál

Még egy korábbi ellenzéki ráindulna a kutyapártos polgármesterjelöltre Hegyvidéken

2024. április 20., szombat 17:43

Újabb jelölt jelentette be, hogy elindul a hegyvidéki önkormányzati választáson polgármesterjelöltként, mégpedig Vincze Géza, egykori MSZP-s politikus, aki öt éve még az összefogás jelöltjeként szerzett mandátumot. Vinczét a Magyar Szolidaritási Mozgalom mellett egy hetedik és egy huszadik kerületi szervezet is támogatja a tizenkettedik kerületben.

A 2019-ben még az ellenzéki összefogással mandátumot szerző, egykori MSZP-s politikus, Vincze Géza is elindul polgármesterjelöltként a Hegyvidéken – vette észre a 24.hu.

Az egykori szocialista Vincze a Magyar Szolidaritási Mozgalom színeiben indul, ugyanakkor a XII. kerületben zajló versenyben valamiért Vincze mögött jelölőszervezetként jelen van a hetedik kerületben működő Lokálpatrióták Erzsébet Városáért, illetve a huszadik kerületi Helló Pesterzsébetiek nevű szervezet is.

Vinczével együtt így már jelenleg öten mérettetnék meg magukat, hogy ki vegye át a politikából távozó fideszes Pokorni Zoltán helyét a kerület élén.

A Fidesz–KDNP a kerület alpolgármesterét, Fonti Krisztinát jelölte, míg az ellenzék elméletileg az előválasztást megnyerő Kovács Gergelyt, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnökét támogatná.

Ugyanakkor az előválasztáson a momentumos Farkas Csabát támogató Demokratikus Koalíció kijelentette, hogy ők nem tudtak az MKKP és a Momentum közötti alkuról, miszerint majd a 12 körzetből 9 esetében is a győztes fog dönteni a közös képviselőjelöltekről, ezért a hegyvidéki DK elnöke, Élő Norbert felvetette, hogy ő is elindul polgármesterjelöltként, mert szerinte Kovács nem a Fideszt, hanem az ellenzéket szeretné leváltani – igaz, a Nemzeti Választási Bizottság oldalán jelenleg még csak egyéni képviselőjelöltként szerepel.

Amennyiben Vincze és Élő is elindul, akkor összesen öten szerepelnének a szavazólapon: Fonti, Kovács, valamint Élőn kívül Binder Csaba, a Mi Hazánk jelöltje, illetve Vincze Géza – amennyiben mindenki megszerzi az induláshoz szükséges számú aláírást, és végül nem áll el az indulástól.

Rovatok