Index Vakbarát Hírportál

Vitézy Dávid ismét odaszólt Karácsony Gergelynek

2024. április 30., kedd 09:15

Karácsony Gergely főpolgármester büszkén osztotta meg közösségi oldalán, hogy az M3-as metró Deák Ferenc téri állomása egy nemzetközi építészeti verseny döntőjébe jutott. A bejegyzést Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt sem hagyta szó nélkül, mivel szerinte az ő érdeme is, hogy 2013-ban elindították a felújítás előkészítését.

Büszkén osztotta meg közösségi oldalán Karácsony Gergely, hogy a felújított és akadálymentesített M3-as metró Deák Ferenc téri állomása az idei Architizer A+Awards nemzetközi építészeti verseny döntőjébe jutott.

Karácsony Gergely bejegyzését Vitézy Dávid sem hagyta szó nélkül. A főpolgármester-jelölt szerint nem ártott volna arra is kitérni, hogy 2013-ban a közreműködésével indították el az M3-felújítás előkészítését.

Ha már minden, általam aláírt tervezési szerződést a fejemre olvasol mostanság, talán itt sem ártott volna megjegyezned, hogy a BKK-ban 2013-ban indítottuk az M3-felújítás előkészítését, és az M4 állomásait korábban tervező, a posztodban említett építészcsapatok is ekkor kerültek be a munkába – nagyon helyesen. Ebből is jól látszik, hogy egy tervezési munka kezdete és az átadás között egy évtized is eltelhet. Szeretjük vagy sem, ez a természetes Európában

– fogalmazott hozzászólásában Vitézy Dávid.

Megjegyezte, büszke a BFK-s tervezési munkáira, és azon dolgozik majd, hogy minél több megvalósuljon a tervek közül. Mint írta „aki a tervezések ellen van, valójában a fejlesztések ellen van”.

Karácsony Gergely egyelőre nem reagált Vitézy Dávid hozzászólására, de könnyen lehet, hogy a későbbiekben egy újabb kommentháború indul el a két főpolgármester-jelölt között.

A júniusi önkormányzati választásokat megelőző kampányidőszak április 20-án vette kezdetét, de a jelöltek között már jó ideje megya politikai adok-kapok. Mint írtuk, a főpolgármester januárban a CAF-villamosok érkezésére volt nagyon büszke.Vitézy Dávid akkor szintén megjegyezte, hogy Karácsony Gergely, az ő érdemeivel dicsekszik.

Rovatok