Index Vakbarát Hírportál

Újabb párt adta le a főpolgármester-jelöltséghez szükséges ajánlásokat

2024. május 2., csütörtök 14:35

A Mi Hazánk Mozgalom az elsők között gyűjtötte össze és adta le a főpolgármester-jelöltséghez szükséges aláírásokat – közölte Novák Előd, a párt alelnöke csütörtökön Budapesten.

Az ajánlóívek átadása előtt tartott sajtótájékoztatón Novák Előd úgy fogalmazott, hogy alternatívát állítanak Karácsony Gergely jelenlegi főpolgármester és Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt autósokat üldöző várospolitikájával szemben. Megjegyezte, hogy Vitézy Dávid város- és közlekedéspolitikája kizárólag a tömegközlekedésre fókuszál.

Novák Előd szerint a választás tétje, hogy „ismét szivárványos zászló kerül-e a Főpolgármesteri Hivatal homlokzatára”. Azt Karácsony Gergely és Vitézy Dávid is kitűzné – mondta, megjegyezve, hogy Tarlós István volt főpolgármester „többször tett pikáns utalásokat Vitézy Dávid devianciájára”.

Grundtner András, a párt főpolgármester-jelöltje úgy fogalmazott: „A Mi Hazánk rendet tesz Budapesten, és élhetővé teszi a fővárost.” Alternatívát kínálnak azoknak, akik nem szeretnék, hogy „újra a belpesti kozmopolita elit válasszon főpolgármestert” – jegyezte meg. Ismertette, hogy programjukkal azoknak a budapestieknek üzennek, akik nem szeretnének a rosszul megtervezett kerékpársávok, lezárt hidak és utak miatt dugóban rostokolni.

Azoknak is megoldást kínálnak, akiket zavar, hogy a BKK-járatokon és a közterületeken ittas, garázda személyek zaklatják őket, és akiknek a társasházi jogvitája évekig elhúzódik – mondta a politikus. Hozzátette, azoknak is alternatívát kínálnak, akik nem szeretnék, hogy a Városházára LMBTQ-logó kerüljön ki.

Amint arról az Index is beszámolt, a Mi Hazánk jelöltjén kívül a Fidesz–KDNP jelöltje, Szentkirályi Alexandra gyűjtötte össze az indulásához szükséges ötezer aláírást – már a kampányidőszak első napján. Karácsony Gergely főpolgármesternek 11 kihívója akad, ők az alábbiak (ábécésorrendben):

Rovatok