Index Vakbarát Hírportál

Részletesen beszélt a Momentum távozó elnökségi tagja arról, miért hagyta ott a pártot

2024. május 9., csütörtök 06:12

Ilyés Márton, a Momentum kilépett elnökségi tagja volt az ATV Egyenes Beszéd című műsorának egyik legutóbbi vendége. Kilépését azzal indokolta, hogy egyre nehezebbé vált számára azonosulni a párt jelenlegi irányvonalával. A műsorban többek közt arról is beszélt, hogy miért érzi ezt, és mit érzékelt a párton belül.

Ilyés Márton szerda este, az ATV Egyenes beszéd című műsorában elmondta, hogy 2023 decemberében mondott le a párttisztségeiről és elnökségi tagságáról, és azóta háttérből figyeli a Momentum politikáját.

A Momentum kilépett elnökségi tagja úgy érzékeli, hogy olyan kulcskérdésekben kell döntést hozni, ahol fontos lenne, hogy a Momentum irányvonalát ismerjük.

Én azt látom, hogy Budapest most egy olyan kulcsszituációban van, ami tényleg egyedi. Például az Európai Unióban nincsen olyan főváros, amelyik ilyen hosszú időn keresztül lakosságot veszít

– hangsúlyozta.

Hozzátette, hogy úgy gondolja, erre ebben a pillanatban nem ad választ se a Karácsony Gergely-féle program, se pedig a Momentum programja, ugyanakkor Vitézy Dávid programjában lát ilyen elemet.

Most felelőssége van minden közszereplőnek és szakértőnek, hogy egy ilyen helyzetben a városban elköteleződjön, és én magánszemélyként el tudok köteleződni, tovább pedig nem tudok várni a Momentum lépéseire

– emelte ki Ilyés Márton.

Megjegyezte, hogy a Vitézy-féle program nagyon közel áll a Momentum eredeti küldetéséhez, és szerinte ezért biztosan komoly vita van ez ügyben a tagságon belül. Azt is kiemelte, hogy a Momentumnak az eredeti küldetéséhez való visszatérés fontos lépés, és szerinte a pártban megvan az a politikai tisztaság, szakértői háttér, hogy ezt meg is tudja csinálni.

Ehhez azonban választói hitelesség is kell, és azt pedig csak akkor lehet elérni, ha komoly tétet, áldozatot vállal egy adott politikai párt. Erre nagyon kevés példa van egyébként a magyar közelmúlt politika történetében, hogy vissza tud térni az eredeti irányvonalához egy párt. Én továbbra is nagyon szurkolok a Momentumnak ezért

– mondta.

Rovatok