Index Vakbarát Hírportál

Márki-Zay Péter szerint hatból négy pártot lehagytak az ellenzéki oldalon

2024. május 14., kedd 16:03

Márki-Zay Péter volt miniszterelnök-jelölt büszke arra, hogy az egykor hat összefogott ellenzéki pártból a Mindenki Magyarországa Néppárt már négynél erősebb. Hódmezővásárhely polgármestere Magyar Péter népszerűségéről is beszélt. Véleménye szerint a Tisza Párt alelnöke növelte az esélyeit azzal, hogy a NER-ből jött.

Ahogy az Index beszámolt róla, a Medián közvélemény-kutató áprilisi végén felmérést készített a pártok aktuális támogatottságáról. Márki-Zay Péter az ATV Start című műsorában beszélt arról: nagyon reménykedik abban, hogy pártja, a Mindenki Magyarországa Néppárt jó eredményeket ér el a június 9-ei választásokon.

Megjegyezte, hogy nagyon büszke, hogy az egykor hat összefogott ellenzéki pártból a Mindenki Magyarországa Néppárt már négynél erősebb.

Még ha 2 százalékra is mérte a Medián a Mindenki Magyarországa Néppártot, de ezzel már a hatból négy pártot lehagytunk az ellenzéki oldalon

– hangsúlyozta Márki-Zay Péter (időközben, a politikus nyilatkozata után a Závecz Research is publikált egy felmérést a pártok támogatottságáról).

Magyar Péter növelte az esélyeit azzal, hogy a NER-ből jött

Magyar Péter magas támogatottságával kapcsolatban Márki-Zay Péter elmondta: nagyon nehéz mérni, hogy összesen mennyien szavazhatnak majd rá, hiszen a Tisza Párt egy új belépő. Hozzátette, hogy Magyar Péternek olyan információk voltak a kezében, ami másnak nem volt az ellenzéki oldalon. Véleménye szerint növelték az esélyeit, hogy éppen a NER-ből, egy Fideszből kiábrándult, valaha ott magas pozíciót betöltő ember fordult a kormánnyal szemben. 

„Ezek a bizonyítékok igen jelentősen növelték annak az esélyét, hogy éppenséggel pont egy NER-ből, egy Fideszből kiábrándult, valaha ott magas pozíciót betöltő ember tud a leghatékonyabban küzdeni Orbán diktatúrája ellen” – tette hozzá.

Márki-Zay Péter szerint Magyar Péter ellenzéki oldalán betöltött sikeréhez az is hozzátartozik, hogy elmúlt két évben az Orbán-kormány bebizonyította: minden választási ígérete hazugság volt. „Azt mondták, hogy nem visznek háborúba katonákat, aztán Csádba visznek magyar katonákat. Azt is mondták, hogy nem nyúlnak a rezsicsökkentéshez, maradnak az árstopok, és megvédik a gyerekeket. Aztán tessék megnézni, egyik pedofilbotrány a másik után, ez a Fidesz igazi arca. Nagyon sokan kiábrándultak a Fideszből és Orbán Viktorból.”

2024. június 9-én önkormányzati és európai parlamenti választások lesznek Magyarországon, április 20-án hivatalosan is elindult a kampányidőszak, a nyitó hétvégén készült kampányriportunkat itt olvashatja.

Rovatok