Index Vakbarát Hírportál

Puzsér Róbert Magyar Péterről: A felfuvalkodottság nem jó ajánlólevél

2024. május 24., péntek 08:46

Magyar Péter nem lesz ott a köztévé május 30-án tartott választási vitáján, ráadásul az eseménnyel egy időben egy tüntetést is szervezett Budapestre, a Várkert Bazárhoz. Puzsér Róbert nem tanácsolná a Tisza Párt vezetőjének, hogy mindenre ekkora önérzettel reagáljon. A publicista szerint „a felfuvalkodottság nem jó ajánlólevél annak, aki egy ország vezetésére jelentkezik be″.

Ahogy az Index beszámolt róla, nyilvános vitát szervez a köztévé az EP-listavezetők között. Az eseményt május 30-án a Várkert Bazárban tartják meg. Az adás este nyolckor kezdődik, és az M1 közvetíti élőben  EP-választás 2024 – listavezetők vitája  címmel. Tervezett időtartama körülbelül 100 perc lesz. 

Magyar Péter közösségi oldalán üzent Papp Dánielnek, az MTVA vezérigazgatójának, miután kiderültek a választási vita részletei. A Tisza Párt alelnöke közölte, hogy a köztévé által megadott feltételekkel nem lehet vitát tartani. Kifogásolta többek között, hogy a hatalmas tömegbázissal rendelkező és a nullaszázalékos pártok vezetőit egyszerre hívják meg, és mindenki kap összesen hét percet, hogy elmondjon egy monológot, amire aztán egy percet kap, hogy reagáljon. A Tisza Párt alelnöke végül bejelentette, hogy május 30-án a köztévé választási vitájával egy időben tart tüntetést Budapesten, a Várkert Bazárnál.

Puzsér Róbert, Horváth Oszkár és Nagy Gergő a Spirit FM Önkényes Mérvadó című műsorában fejtették ki a véleményüket a kialakult helyzetről. Puzsér Róbert szerint olyan érzése van, hogy Magyar Péternek semmi sem igazán jó. Megérti, hogy a Tisza Párt vezetője nem ment el a Partizán EP-listavezetői vitájára, mivel az eseményen Deutsch Tamás sem volt ott, Magyar Péternek pedig elsősorban a Fidesszel van dolga.

A publicista hozzátette, hogy a közmédia vitájával valószínűleg az a problémája a Tisza alelnökének, hogy „fűt-fát meghívtak″, így ugyanannyi időt kap, mint Vona Gábor vagy bárki más. Mint mondta, nem tanácsolná Magyar Péternek, hogy mindenre ekkora önérzettel reagáljon.

A felfuvalkodottság nem jó ajánlólevél annak, aki egy ország vezetésére jelentkezik be

– fejtette ki Puzsér Róbert.

Hozzátette, hogy nem ártana emlékeztetni Magyar Pétert, hogy „másfél hónappal ezelőtt nullás párt volt, sőt párt sem volt.″ Puzsér Róbert szerint azt sem kellene „ilyen gyorsan elfelejteni honnan jött és milyen gyorsan keveredett fel a csúcsra.″

Demokratikus, hogy mindenki egyforma esélyeket kap

Horváth Oszkár elmondta: demokratikusnak tartja, hogy az indulók egyforma esélyeket kapnak a közmédia vitájában. Véleménye szerint nem lenne korrekt, ha a parlamenti pártok több időt kapnának, mint a parlamentbe bejutni igyekvő pártok.

A műsorvezető nem tartja jó ötletnek, hogy Magyar Péter nem jelenik meg a közmédia vitáján. Véleménye szerint a Tisza Párt vezetője Deutsch Tamás miatt is ott lehetne. Horváth Oszkár úgy látja, hogy „mindenkinek kötelező megjelenni, aki demokratikusan indított jelöltnek gondolja magát.″

Rovatok