Index Vakbarát Hírportál

Kiderült, mi okozta a terézvárosi krátert

2010.07.29. 15:10

Egy idegen csövet toltak keresztül a két méter mélyen fekvő csatornacső kifúrt falán, ez okozhatott szivárgást, ami alámosta az utat. Ez lehet az oka a Terézvárosban keletkezett kráternek, ami már 3. hete akadályozza a közlekedést a Székely Bertalan utcában.

A lapunk cikkét követő csütörtöki helyszíni szemlén, amelyen az önkormányzat mellett részt vettek a vízművek, a gázművek és a csatornázási művek szakemberei is, azt is megállapították: nem tudják mi van a titokzatos csőben, amivel keresztülütötték a csatorna falát.

Bátori Mariann, a Fővárosi Csatornázási Művek szóvivője közölte, hogy a műszaki bejáráson derült ki: sem a gázművek, sem a vízművek nem gazdája a keresztező csőnek. Lehet benne ennek ellenére lopott víz vagy gáz, de lehet elektromos, informatikai vagy tévékábel is. Ezért nem nyúlhatnak a csőhöz, nem vághatják el, mert hirtelen problémát okozhatna, például berobbanhat, ha gáz van benne.

Bátori Mariann hozzátette, szeretnék kideríteni, hogy mi van a csőben, de ha nem sikerül, elképzelhető, hogy a csatornát kell újraépíteni, megkerülve a titokzatos csövet. Hozzátette, hogy találkoztak már hasonló esettel a fővárosban, például Óbudán.

Abban lehetett reménykedni, hogy mivel a kátyú körül friss aszfaltozás van, az önkormányzat tudja, hogy ki dolgozott ott legutóbb. Az önkormányzat részéről viszont közölték, hogy marásos aszfaltjavítás volt ott nemrég, nem mentek mélyebbre.

Egy olvasónk jelzése alapján a napokban számoltunk be arról, hogy a Székely Bertalan utcában 3 hete furcsa kráter keletkezett, ami napról napra terebélyesedik. Körbekérdeztük az érintett hatóságokat és közműcégeket, de akkor még senki sem tudott semmit.



Rovatok