Index Vakbarát Hírportál

Vona: Budapest egy bűzös, nagy lepény

2010.08.24. 13:06

Elkészült a Jobbik fővárosi programja, ami olyan jól sikerült, hogy a 2014-es önkormányzati választásokon is ezt fogják használni, jelentette be Staudt Gábor, a párt főpolgármester-jelöltje a Marriot Hotel tetőteraszán tartott sajtótájékoztatón.

Húsz év alatt Budapest a milliós lélekszámú nagyvárosok multikulturális auráját sikeresen ötvözhette volna azzal, hogy mégiscsak a magyarok fővárosa. Ehelyett ma van egy bűzös, mocskos, veszélyes és élhetetlen nagy lepény itt a Duna két partján, amelyről ordít, hogy nincs igazi gazdája, de van megannyi tolvaja és gazembere, áll a Jobbik most elkészült programjának bevezetőjében, amit Vona Gábor, a párt elnöke írt alá.

A Jobbik le szeretné zárni a hazugság korát, jelentette be az új program ismertetésekor Staudt Gábor főpolgármester-jelölt. Hozzátette, programjuk a legerősebb az összes között, megvalósításához sokszor nem is kell pénz, csak megfelelő akarat. Elmondta még, hogy a programot hosszú távra írták, így ha most nem sikerülne nyerni, akkor 2014-ben is jó lesz még.

A program egyik legfontosabb eleme a közbiztonság erősítése, amit a párt többek között a közterület-felügyelet és a kerületi városőri egységek integrálásával felállítandó Budapest Őrség létrehozásával oldana meg. A közösségi közlekedés kapcsán a párt elutasítja a BKV kiszervezését vagy bármilyen privatizációját. A közműprivatizációs szerződéseket felülvizsgálnák, a közműcégeket visszaszereznék.

A Jobbik beépítési stopot rendelne el a zöldterületekre, ahogy Staudt fogalmazott, egy fűszállal sem lehet kevesebb Budapesten. A főpolgármester-jelölt szerint jelenleg álszelektív hulladékgyűjtés folyik a fővárosban, a feldolgozás kimarad a folyamatból, ezen is javítanának. A párt egy átfogó bérlakásépítési programot is meghirdet.

Staudt kijelentette, hogy a program fedezete megvan: nem kell lopni. Véleménye szerint százmilliárdok vándorolnak magánzsebekbe Budapesten, és gyakran értelmetlen, fölösleges beruházásokra folyik el a pénz. Ha ezeket a pénzeket megfogják, akkor finanszírozható a program többletköltségek nélkül is.



Rovatok