Index Vakbarát Hírportál

Tarlós felel a BKV-megállókért is

2011.03.19. 09:19

A főváros rendezné a BKV-megállók elnevezésének kérdését, az eddigi gyakorlatot ugyanis nem szabályozta semmi, közölte Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója.

Ahogy korábban, úgy a jövőben is főpolgármesteri jogosítvány maradna az elnevezési hatáskör, de ezt most hivatalosan is szabályban rögzítenék. Ez a szabályozás rendezheti azt is, hogy egy közterület névváltozása esetén a megálló neve is követhesse azt.

Az ügyben a Fővárosi Közgyűlés várhatóan a jövő heti ülésén dönt.

A szabályozásnak minden évben az ad aktualitást, hogy számos olyan intézmény, áruház, vagy közterület neve változik, amelyről busz-, villamos-, vagy trolimegállót neveztek el - mondta Vitézy Dávid.

Példaként említette a Zuglóban járó 81-es troli APEH-elnevezésű megállóját, amelyet a jövőben az intézmény nevének megváltozása miatt (Nemzeti Adó- és Vámhivatal) egyszerűen csak adóhivatalra neveznek át.

A BKV honlapján közzétett menetrendekben számtalan olyan megállóhely olvasható, amelyet nem közterületről, hanem valamely intézményről, így például bölcsődéről, laktanyáról, kórházról, gyógyszergyárról, repülőtérről, vagy helyi érdekességről, fürdőről, kertészetről, csónakházról, horgásztanyáról neveztek el.



Rovatok