Index Vakbarát Hírportál

Lekapcsolták a tüntetést szervező iskola weboldalát

2011.04.29. 14:52

Csütörtök óta nem működik a VII. kerületi Janikovszky Éva Általános Iskola honlapja. Az erzsébetvárosi iskola hétfőre szervez tüntetést a kerületi önkormányzat épülete elé, mert a néhány napja postázott értesítő levél szerint június 1-ején bezárják a 400 diákkal működő intézményt. A leállítás előtt a weboldal vezető helyén a demonstrációról szóló felhívás szerepelt. Az oldal végül új címre költözött.

Elérhetetlenné vált a janikovszkyiskola.hu. Az erzsébetvárosi általános iskola vezetése csütörtökön délután észlelte, hogy nem működik a weboldal.

A Janikovszky Éva Általános Iskola sajtósa az Indexnek elmondta, hogy az üzemzavar miatt megkeresték az öt éve működő internetes oldal üzemeltetőjét, aki először arra hivatkozott, hogy az utóbbi napokban túl nagy volt a forgalom a weboldalon, ezért jelentkeztek az elérési problémák.

A hibát azonban nem sikerült kijavítani, így pénteken is többször keresték az üzemeltetéssel foglakozó céget. Ekkor azonban már nem kaptak egyértelmű választ az üzemzavar okairól.

Mint arról az Index már beszámolt, az erzsébetvárosi önkormányzat vezetése a napokban jelezte a VII. kerületi Janikovszky Éva Általános Iskolának, hogy már csupán másfél hónapig működhet. A polgármesteri értesítő szerint a 400 fős iskolát megszüntetik, a diákokat pedig egy másik kerületi iskolába helyezik át. A kerület szándékáról az április 20-án érkezett levél előtt senki sem informálta a tantestület tagjait, így még azok a szülők sem tudhattak a tervről, akik a hónap elején a Janikovszkyba íratták gyermeküket.

Az iskola dolgozói és a szülők ezért hétfőre demonstrációt hirdettek. Az iskolától az önkormányzat épületéig tartó vonulásra már a hatósági engedélyt is megkapták a szervezők. A weboldalon napok óta fő helyen szerepelt az intézmény megmentését célzó demonstráción való részvételre buzdító felhívás.

A honlapot működtető Dark Angels Bt. vezetője nem kívánt nyilatkozni arról, hogy pontosan mi történt a janikovszkyiskola.hu-val. A cégvezető, aki neve közléséhez sem járult hozzá, azt mondta, még pénteken megszünteti a honlap üzemeltetésre vonatkozó szerződését, mert nem akar részt venni politikai játszmákban.

Az iskola honlapja időközben új címen újraindult, így ott folytatódik a tüntetés szervezése.



Rovatok