Index Vakbarát Hírportál

BKV: Tolerálni kell a takarítás minőségét

2012.01.18. 11:20

Kemény takarékossági intézkedéseket vezettek be a BKV-nál a több tízmilliárd forintos hiány enyhítésére. Mint a birtokunkba került belső falragaszból kitűnik, a dolgozókat például a takarítás minőségének a tolerálására kérik. (A megkérdezett alkalmazottak szerint a cirkalmas megfogalmazás azt takarja, hogy amióta a takarítócégnek kitelt a szerződése, és nincs más helyette, „kezd több helyen vastagon állni a mocsok”.)

A fűtésszámlán is fogna a BKV, 3 fokkal csökkentették a hőmérsékletet az irodákban, csarnokokban. Hogy az a maradék kis langyos levegő ki ne szökjön, az ablakokat csak rövid ideig szellőztetés idejére lehet nyitva hagyni, valamint az épületek ajtaját a „gyors átközlekedést”követően rögvest be kell csukni.

A vízfogyasztással is csínján kell bánni, „a tusolóban a víz folyamatos folyatása úgy, hogy senki nem áll alatta, nem megengedett”.

A BKV korábban bejelentette, hogy számos spórolási intézkedést vezetett be, nem kötött például szerződést takarításra külső céggel. Hangsúlyozták azonban, figyelnek arra, hogy az intézkedések az utazási színvonalat ne érintsék.



Rovatok