Index Vakbarát Hírportál

Két HÉV-vonalon pótlóbuszok járnak a hosszú hétvégén

2012.03.14. 16:29

Pótlóbuszok szállítják az utasokat péntektől vasárnapig karbantartási munkák miatt a szentendrei és a cinkotai HÉV egy-egy szakaszán – közölte a BKV szerdán. Az 5-ös (szentendrei) HÉV vonalán H6-os jelzéssel a Batthyány tér és Békásmegyer között közlekednek a pótlóbuszok. Az Árpád híd pesti hídfőjénél lévő csomópont könnyebb elérése érdekében H5A jelzéssel is közlekedik egy járat, amely Békásmegyertől az Árpád hídi metróállomásig jár.

A Szentendrei úti HÉV-átjáró átépítése miatt egyik HÉV-pótló járat sem a megszokott útvonalon közlekedik, ezért a Csillaghegy megállóhelyük nem a Szentendrei úton, hanem Békásmegyer felé az Ürömi úton, a Batthyány tér, illetve az Árpád híd felé pedig a Mátyás király úton lesz.

A 8-as (gödöllői) HÉV vonalán az Örs vezér tere és Gödöllő között közlekedő HÉV-szerelvények csak Cinkotáig járnak, onnan két járattal lehet Gödöllőre eljutni. A H8E Kórház jelű buszok közvetlen gyorsjáratként közlekednek Gödöllő és Cinkota között a 3-as főúton Kistarcsa, kórház érintésével, a H8E Auchan jelű buszok szintén a 3-as főúton az Auchan Liget áruház érintésével jutnak el Gödöllőre.



Rovatok