Index Vakbarát Hírportál

Lecserélték a Combinók színészhangjait

2012.08.22. 07:11 Módosítva: 2012.08.22. 11:06

2014-ig szóló szerződést kötött a BKV öt ismert színésszel 2009 nyarán arról, hogy az ő hangjuk tájékoztassa az utasokat a Combino villamosokon, ám a hangokat idő előtt lecserélték, írja a Blikk. Rudolf Péter, Nagy-Kálózy Eszter, Hegyi Barbara, Szerednyei Béla és Pusztaszeri Kornél munkája fejenként egymillió forintba került.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Blikk megkeresésére megerősítette, hogy valóban nem használják már a színészek által felmondott szövegeket. Egyes megállók elnevezései már nem aktuálisak, a színészek szövegét pedig azért nem frissítik a BKK válasza szerint, mert az ütközne a BKK egységes utastájékoztatási koncepciójával. A felszíni járművek hangos magyar utastájékoztatását összhálózati szinten egy hang által biztosítjuk, írták.

A BKK megjegyezte azt is, hogy számos kritikát kaptak a hanganyagok használata miatt, emellett egy vonalon egy hangot érdemes használni, mert így ugyanazt a hangot hallva az utasok mindig tudhatják, hogy nem utastársuk, hanem a tájékoztató hang szólalt meg.

A Blikk szerint a cseréről a színészeket nem értesítették. Szerednyei Béla és Pusztaszeri Kornél is a napilaptól tudta meg, mi történt.



Rovatok