Index Vakbarát Hírportál

Hétfőn folytatódhat Tarlós és a Fidesz közti vita

2012.10.11. 11:24

Rendkívüli ülést tart jövő hétfőn a fővárosi közgyűlés - derül ki a fővárosi önkormányzat csütörtöki közleményéből. Az ülésnek a tervek szerint két napirendi pontja lesz: a BKK busztendere, illetve a CET-tel kapcsolatos döntések.

Az Index hétfőn írt arról, hogy vita alakult ki Tarlós István főpolgármester és a fővárosi Fidesz-frakció között a hétfő délutáni frakcióülésen a BKK busztenderével kapcsolatban. Tarlós szerint nincs fedezet a kiszervezésre, erről levelet is írt, többek között az MSZP-frakciónak. A busztendert támogató Fidesz-frakcióból többen zokon vették, hogy ők viszont nem kaptak levelet.

A Közraktár épületekkel kapcsolatos előterjesztés október elején már foglalkozott a közgyűlés, a javaslatot azonban a többség hiányában akkor nem fogadták el. Ez lényegében arról szólt volna, hogy a főváros a beruházó cég helyett kifizet a generálkivitelezőnek mintegy 800 millió forintot. A többség azért nem volt meg, mert Tarlós István nem szavazott a Fidesz-frakcióval, mondták akkor az Indexnek közgyűlési képviselők.



Rovatok