Index Vakbarát Hírportál

Tarlós: Lesz béren kívüli juttatás a BKV-nál

2012.11.30. 09:18

Tarlós István szerint karácsony előtt kifizetik a BKV dolgozóinak az elmaradt béren kívüli juttatások egy részét. A főpolgármester erről az M1 reggeli műsorában beszélt, miután csütörtökön a BKV egyik szakszervezete újabb sztrájkbizottságot hozott létre, és december elejére kilátásba helyezte az összevont sztrájk lehetőségét.

Tarlós István kijelentette: a szerelők, járművezetők, forgalomszervezők, adminisztratív dolgozók becsületesen végzik a munkájukat a BKV új vezetőségével együtt, de tudomásul kell venni, hogy a cég milyen állapotban van. „Dolgozóktól, munkásoktól nem engedek pénzt elvonni” – tette hozzá. A kifizetés mértékét a cég vezetése fogja meghatározni.

A szakszervezeti vezetők egyelőre nem nyilatkoznak arról, hogy pontosan mikor lehet sztrájk a BKV-nál. Mint Nemes Gábor, az EKSZ vezetője elmondta, a szakszervezetek most a közös lépésekről egyeztetnek. Hozzátette, ha lesz sztrájk, akkor december első két hetében már számítani lehet rá.

Fontos annak megértése, hogy a mostani időszaknak az együttműködésről kell szólnia, nem a széthúzásról, fenyegetőzésről és pánikkeltésről, áll a BKV által kiadott közleményben.



Rovatok