Index Vakbarát Hírportál

Vágányra esett utas és műszaki hiba miatt állt hétfőn a 2-es metró

2013.03.19. 23:33

Mint korábban megírtuk, hétfő délután nagyjából másfél órára pótlóbuszok szállították az utasokat a 2-es metró vonalának egy részén. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) fődiszpécsere akkor annyit mondott, hogy a BKK-n kívül álló ok áll a háttérben, a Metróért Egyesület pedig úgy tudta, hogy áramellátási zavar lépett. Olvasóink is arról számoltak be, hogy egy Örs vezér tere irányába haladó Alstom szerelvény nem tudott a végállomásig saját elgurulni, ezért az utasokat a vonat végén található menekítőajtón keresztül a nyílt pályára kellett kiszállítani, és onnan jutottak fel a peronra.

A BKV Zrt. kedd este adott részletes tájékoztatást az üzemzavarról. Eszerint március 18-án, 17:05 perckor az Örs vezér tere végállomáson a jobb vágányra behaladó szerelvény elé beesett egy utas. Sikerült elkerülni a gázolást, de az eset miatt a pályát feszültségmentesíteni kellett. A vonat nem a feszültségmentes helyzet miatt nem tudott begurulni a végállomásra, hanem a beesett utas miatt vészfékezett, ezért állt meg.

A rendszer visszaállítása közben azonban műszaki hiba is fellépett, ezért a forgalom csak 18:21-kor állt helyre. A két időpont között pótlóbuszok szállították az utasokat. A BKV tájékoztatása szerint a rendkívüli esemény okát kiemelt figyelemmel vizsgálják.



Rovatok