Index Vakbarát Hírportál

Fókuszáljon az első ajtókra!

2013.08.14. 11:27
Nőtt a BKK jegyárbevétele, ezért még több busz lesz Budapesten, amelyekre csak az első ajtón lehet majd felszállni. Bővül azoknak a járműveknek a száma is, amelyeken a sofőrnél lehet jegyet venni.

Jelenleg 115 nappali autóbusz-, 2 troli- és 31 éjszakai járat közlekedik elsőajtós felszállási rendben a főváros útjain. „Mivel az ilyen buszokon a vezetőnél is lehet jegyet venni, illetve mivel ezeken következetes a menetjegy-ellenőrzés, kevesebb a járatokon a bliccelő vagy az egyéb szabályokat be nem tartó utas, ráadásul folyamatosan növekszik a BKK jegyárbevétele” – írta közleményében a társaság. A pluszforrást a járműpark fejlesztésére fordítják.

Szombattól a rákoshegyi 168E és az új, Margitszigetet és az Óbudai-szigetet érintő 226-oson is bevezetik az elsőajtós felszállást, augusztus 24-étől a Kőbánya-Kispest és Rákosmente között közlekedő 201E és 202E vonalakon, augusztus 31-étől pedig a budaörsi, csak hétvégén közlekedő 240-esen.

Szeptember 7-én a zuglói 77-es és 82-es trolibuszokon, szeptember 14-én a Gellérthegyre járó 27-es és a Naphegyre közlekedő 178-as autóbuszokon, szeptember 21-én a Puskás Ferenc Stadiontól Kőbányán át Újhegyre közlekedő 95-ös és a Vásárvárost kiszolgáló 100-as vonalon indul az új rendszer.

Ősszel a 72-es és a 74A trolibuszokra, a káposztásmegyeri 122-esre és a repülőtérre közlekedő 200E buszokra, október 19-étől a margitszigeti 26-os buszra is csak elöl tudunk majd felszállni.

Bővül majd azoknak a járműveknek a köre is, amelyeken jegyet lehet venni a sofőrnél. A helyben megváltott jegy viszont száz forinttal drágább – 450 forint –, mint elővételben a jegypénztáraknál. Ennek oka, hogy a BKK arra akarja ösztönözni utasait, hogy előre váltsák meg jegyeiket, mivel időigényes lenne, ha mindenki a buszokon akarna fizetni.



Rovatok